Vlaming en Geus op titelkoers

John Vlaming en Eric Jan Geus hebben het kampioenschap van het klaverjassen bijna binnen. Met de winst in de dertiende speelronde en met nog 4 speelavonden te gaan kunnen alleen Lieuwe van der Veen en Carlo Bos nog serieus tegengas geven. 

John Vlaming en Eric Jan Geus waren goed op dreef. Na een rustige opening volgden en twee spelletjes van 2032 en 1804 punten. Na een iets meer dan modaal laatste boompje stopte de teller op 7152 punten. De leiders zetten daarmee de concurrenten op een flinke achterstand. Gerard en Theo Witte hebben dit seizoen de wind niet echt in de rug gehad, maar in deze ronde werd echter flink afstand genomen van de onderste regionen door tweede te worden. De Wittes hadden dit vooral te danken aan een fraaie eindsprint van 2109 punten. Zij staan nu tiende in het klassement en de laatste plaats is wel definitief uit beeld. Namens Marja en Martien Bakelaar haalden Rosa Harbers en Chris Schraag de derde plaats binnen. Na een sterke start van 2087 volgde een bedroevend potje van 1089 punten. De dames lieten echter in de derde (1876) en vierde (2018) ronde nog even de tanden zien en eindigden ondanks de zeperd toch nog op 7070 punten. De Bakelaars staan nu hierdoor zevende. Frans Bos en George Eelman haalden de vierde plaats binnen met 6368 punten en handhaven zich daarmee op de vierde plaats. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos werden vijfde met 6293 punten en handhaven zich op twee. Het gemiddelde was met 6196 punten aan de schrale kant. Dat kwam door het absolute minimum aantal marsen in deze speelronde: slechts 14.

John Vlaming en Eric Jan Geus hebben nu 1195 punten voorsprong op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. Tiny Zwaneveld en Piet Moree hadden na de rondewinst van vorige week een taaie avond en kunnen eventuele titelaspiraties nu op hun buik schrijven. Zij staan nog wel derde met 3186 punten achterstand, Maar George Eelman/Frans Bos (vierde op 3186 punten) en Fenny Caspers/Bart Weijdt (vijfde op 3381 punten) hebben maar een kleine achterstand en dus nog zicht op de top-3.