BUTE wordt een nieuw evenement van de Lions.
BUTE wordt een nieuw evenement van de Lions. Foto: Leonie Hoever

Lions starten BUTE

Lions Club Texel presenteert zaterdag 28 mei een nieuw evenement op het terrein van Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn: BUTE. Het wordt een bijeenkomst met diverse activiteiten en de Lionsveiling wordt onderdeel van BUTE.

BUTE ontstond in coronatijd toen de Lionsveiling als gevolg van het coronavirus twee keer niet door kon gaan. Volgens Lions Club Texel belooft het nieuwe initiatief een aantrekkelijk evenement te worden waarbij gezelligheid en het inzamelen van geld voor goede doelen centraal blijft staan.


BUTE bestaat uit een Fair met bijzondere waar, er komen diverse activiteiten voor jong en oud, muzikaal talent laat van zich horen en er kan genoten worden van een hapje en een drankje. Tevens vindt de vertrouwde Lionsveiling plaats met waardevolle en bijzondere items. De netto-opbrengsten van de veiling, de verhuur van de kramen en het eten/drinken komt ten goede aan goede doelen. Dat zijn goede doelen op het eiland, het Tesselhuus en (Texelse) projecten in ontwikkelingslanden. BUTE begint zaterdag 28 mei om 12:00 uur en duurt tot 20:00 uur. 


De naam BUTE is een afgeleide van de uitspraak 'we gaan naar buiten'. "Dat is een kreet die je vroeger veel hoorde op Texel. Zeker als de zon scheen, was het heerlijk om de deur uit te gaan. Alleen of samen met je vrienden trok je er op uit om ’s avonds vol nieuwe ervaringen en indrukken weer thuis te komen. We hopen dat 'we gaan naar BUTE' straks ook een gevleugelde uitspraak op Texel gaat worden."


Voor de veiling van zaterdag 28 mei kunnen kavels worden aangemeld bij Lionsleden Ben Rentenaar (tel 06-17144925), Joop Groen (tel 06-51380809), Kees Boersen (tel 313016) en Frits Dijkstra (tel 06-22224524). Inbrengers kunnen aangeven voor hoeveel een kavel op zijn minst mag worden verkocht. De opbrengst van een kavel gaat naar de inbrenger, de provisiekosten die voor de veiling in rekening worden gebracht aan inbrenger en koper, zijn bestemd voor het goede doel. Op de Fair is nog een aantal kramen beschikbaar, hiervoor kan contact worden opgenomen met Bart de Vries (tel 06-30412343). De kramen zijn te huur voor €125,- en dat komt eveneens ten goede aan het goede doel.


De laatste Lionsveiling werd gehouden op 27 april 2019. Er stond er vervolgens één in de planning voor 27 april 2020, maar die kon destijds niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. "We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben de tijd gebruikt om wat nieuws te ontwikkelen waarmee we Texel een dienst hopen te bewijzen."