SV De Koog zwijnt, maar wint

In een zeer matig tot soms zelfs slechte wedstrijd heeft SV De Koog de drie punten op Texel weten te houden. Tegen Dirkshorn werd het zondag 1-0. De belangen waren vooraf meer dan duidelijk; beide ploegen moesten winnen om aansluiting te vinden bij de middenmoot en om uit de degradatiezone te geraken. 

Het eerste kwartier dartelde SV De Koog er nog lustig op los. De bal ging snel rond van links naar rechts en Dirkshorn had zichtbaar moeite om het tempo bij te houden. Na een tactische omzetting van Dirkshorn, raakte na 15 minuten de klad erin. Het lukte beide ploegen niet om de bal meer dan 5x rond te spelen naar een speler van dezelfde ploeg. 


De scheidsrechter hield beide ploegen zeer kort, wat resulteerde in een rommelige wedstrijd. De wedstrijd modderde voort met kleine kansjes voor beide partijen. Een kopbal van Robin Schoo miste kracht en Daan Eelman wist een solo net niet om te zetten in een doelpunt. Aan de andere kant konden Jesse Wonder en later Andries Kuip nog net een veelbelovende vrije schietkans onschadelijk maken en misten de verschillende inzetten van Dirkshorn precisie. 


In de 65ste minuut wist SV De Koog dan toch een doorbraak te forceren. Een voorzet van alleskunner Rik Bijpost werd slim verlengd door Wonder naar de geheel vrijstaande Dennis Heijmann. Heijmann schoot de bal in 1x na een fijne stuit beheerst tegen de touwen, 1-0. De opluchting was van het elftal van trainer Bas Steegers af te lezen. 


Gezien het belang van wedstrijd ging het knopje om bij Dirkshorn. Met opportunistische lange ballen richting de potige spits werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren. Koog-keeper Eddy Witte wist, ondanks meerdere hachelijke momenten, de 0 te houden. Zo raakte Dirkshorn onder meer van dichtbij de paal. Het laatste fluitsignaal voelde als een bevrijding voor de blauwhemden. 


Matchwinner Heijmann; “Braziliaans samba-samba voetbal zat er niet in. Toch ontzettend blij met de overwinning. Mooi dat we nu ook slechte wedstrijden weten te winnen.” 


Volgende week speelt SV De Koog uit tegen Vesdo. De Kogers zijn nog niet vrij van zorgen. Met twaalf punten staat de blauwe trein op een negende plaats. Nummer tien, Sint Boys heeft tien punten, nummer 11, VV Dirkshorn zes punten. VZV staat twaalfde en laatste met slechts drie punten.