Yorgo Helleman sloopt Duinrand

Oosterend heeft zondag verrassend makkelijk gewonnen van Duinrand S. Eerder dit seizoen verloren de Strenders nog, maar nu werd de club uit Schoorl met 9-3 aan de zegekar gebonden.

De tweede wedstrijd van het seizoen werd in Schoorl verloren met 5-2, men was gewaarschuwd voor deze sluwe tegenstander. Het was prachtig weer om te voetballen en om te komen kijken, het duel werd door veel toeschouwers bekeken. Het was gezellig druk langs de lijn op het Sportpark Sieme Keijzer.

Oosterend begon sterk in de openingsfase en zette de gasten onder druk, ze hadden grote moeite om de bal in bezit te houden. Het hoge druk zetten werd in de achtste minuut beloond. Hannes Eelman kreeg de bal op links aangespeeld, kapte zijn man uit, liep naar binnen en haalde verwoestend en gericht uit. Hij krulde de bal prachtig in het kruis, onderkantlat het doel in, een fantastisch mooi doelpunt. Oosterend bleef de betere en het had na een half al vijf nul moeten staan, maar de keeper stond goed te spelen. Na dat halfuur werd de snelle Yorgo Helleman in stelling gebracht, hij dribbelde de keeper voorbij en schoot de twee nul tegen de touwen. Duinrand zette hier weinig tegenover, ze speelden slap en konden geen aanval opzetten. Ook door het druk zetten van de thuisploeg kwamen ze er niet aan te pas. Jeroen Vlaming werd in de veertigste minuut goed bediend en kon vrij makkelijk de derde van de middag op het scorebord schieten. Niet veel later maakte Yorgo zijn tweede van de middag, men ging met 4-0 de rust in.

Na de rust werd in de eerste dertig minuten maar door één team gevoetbald. Alle spelers van Oosterend speelden goed voetbal en Yorgo Helleman beloonde het team met nog eens vijf goals, vijftien minuten voor tijd stond het 9-0.

Rinus Wesselman en Jeroen Vlaming werden gewisseld met nog vijftien minuten te spelen.

Met nog tien minuten te gaan werd keeper Stefan Tijsen aangespeeld, hij wachtte iets te lang en de spits stoorde zijn pass. De bal werd niet goed weggewerkt en belandde in de voeten van de andere spits die makkelijk de eretreffer kon maken. Door de actie kon Tijsen niet verder, hij werd vervangen door Sander Bremer.

Oosterend liet het voor wat het was en speelde de laatste minuten erg slecht en slap. Hiervoor kreeg Duinrand veel ruimte en mocht nog tweemaal scoren. Een penalty en een vrije trap waren onhoudbaar voor Bremer. Het doelpuntrijke duel werd met 9-3 gewonnen.