Kasper Boogaard voetballer bij AZ JO-15.
Kasper Boogaard voetballer bij AZ JO-15. Foto: Dirk Kalverboer

Speler van de Maand bij AZ

Leergierig, stabiel presterend op hoog niveau en in staat om goed om te gaan met kritische noten.

Een aantal kwalificaties die de 15-jarige Kasper Boogaard uit Den Burg kreeg van de jeugdopleiding van AZ. De Texelse speler werd door de Alkmaarse eredivisieclub verkozen tot Speler van de Maand februari. Die titel wordt volgens AZ gegeven aan talenten die zowel op het veld als daarbuiten durven uit te blinken, honderd procent inzet tonen, goed trainen en spelen en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen. 


Volgens jeugdtrainer Tim Roest ademt Kasper - middenvelder van AZ Onder 16 - voetbal. “Hij weet heel goed wat hij moet doen en laten om zichzelf zoveel mogelijk te ontwikkelen. Hij gaat goed om met kritische noten en zorgt ervoor dat alles waarop hij invloed heeft optimaal is geregeld. Daarnaast is hij erg leergierig en weet dat om te zetten in goede prestaties.” 


Roest laat op de website van AZ, waar  weten dat de Texelaar steeds meer een leidende rol op zich neemt en stabiel presteert op hoog niveau. “Dat heeft ervoor gezorgd dat hij op de radar staat bij de Oranje-jeugd en van waarde is in wedstrijden van AZ Onder 16.” De titel is een opsteker voor Kasper die sindsd 2017/2018 bij AZ voetbalt. De Texelaar begon op zijn vierde al met voetballen bij Texel'94 waar al snel duidelijk werd dat hij talent had. Hij volgde op zondag voetballessen bij een voetbalschool in Schagen en op een dag stond er bij Texel'94 een scout van AZ langs het veld om naar Kasper te komen kijken. Dat leidde tot de gang naar AZ. Kasper heeft inmiddels ook al een paar keer bij de voorselectie van Nederlandse jeugdelftallen gezeten.


De eretitel ‘Speler van de Maand’ wordt sinds het seizoen 2008-2009 uitgereikt bij AZ. Kasper werd bij de eredivisieclub ook al twee keer uitgeroepen als “Talent Goal Tuesday” door doelpunten tegen FC Utrecht JO-13 en Ajax JO-13. Zijn ambitie is om profvoetballer te worden.