Texel tegen Roermond in de TXL sporthal.
Texel tegen Roermond in de TXL sporthal. Foto: Willem Sangers

Texel verliest van Roermond

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdagavond thuis in de TXL sporthal in Den Burg met 1-4 verloren van de Tigers uit Roermond. De tegenstander uit Limburg, tweede in de B-poule van de eredivisie, was een maatje te groot voor Texel. De Texelse zaalvoetballers begonnen goed aan de wedstrijd en kwam dankzij een goal van Lesley Koning op 1-0 voorsprong. Vlak voor rust scoorde Roermond uit een rebound de gelijkmaker, nadat doelman Ali Smit de bal bij de redding had moeten loslaten. Texel bleef rustig onder de 1-1, maar trof in de tweede helft een tegenstander die een tandje had bijgezet. Texel kreeg niettemin een kans opnieuw voor te komen, maar miste, waarna Roermond heel snel de 1-2 aantikte. Texel liep volgens coach Martijn de Veij vanaf dat moment achter de feiten aan. Roermond speelde de bal snel heen en weer, waarna de Limburgers uitliepen naar 1-4. Het betekent drie punten verlies in de strijd van Texel om zich te handhaven in de eredivisie van het zaalvoetbal. Texel staat nu vierde in de B-poule en staat op de plek nog net veilig. Komende vrijdagavond 25 maart staat een uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen op het programma en dat wordt een belangrijke: Groene Ster staat derde in de B-poule met vier punten meer. Bij winst houdt Texel aansluiting met de top drie, bij verlies wordt de vierde plaats het hoogst haalbare.