De Pelikaan van Van der Valk aan de Pelikaanweg nabij De Koog.
De Pelikaan van Van der Valk aan de Pelikaanweg nabij De Koog. Foto: Archief Texelse Courant

'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen' op Texel

Texelaars die op zoek zijn naar werk kunnen deze week meedoen aan de 'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen'.

Dat is een activiteit waarbij ruim honderd bedrijven in de regio Noord-Holland Noord (ook op Texel) hun deuren openen voor potentiële werknemers, buurtbewoners, studenten en andere belangstellenden. Het initiatief bestaat al een aantal jaar in West-Friesland en wordt nu voor het eerst in Noord-Holland Noord gehouden. Over en weer wordt bekeken of bedrijf en een potentiële werknemer wat voor elkaar kunnen betekenen. 


"Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk." Mensen die geïnteresseerd zijn hoe het er in bepaalde bedrijven aan toe gaat, kunnen zich eveneens aanmelden voor de 'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen'. Dat kan via de website www.kbbbd.nl. De dagen duren tot en met zaterdag 26 maart. Op Texel doen onder meer De Krim, de gemeente, Van der Valk, Texel Catering, Strandhotel Noordzee en de Hema mee aan de  'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen'. De activiteit is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN en Ontwikkelingsbedrijf NHN. 


Van der Valk (aan de Pelikaanweg) combineert de dagen met 'open hiring'. Dat is een werkwijze waarbij deelnemers aan 'Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen' zonder sollicitatiegesprek meteen een baan wordt aangeboden. Mensen die een baan-zonder-sollicitatiegesprek willen, kunnen vanaf vandaag binnenlopen bij het hotel (voorheen De Pelikaan). "Zij krijgen een rondleiding als zij dat willen en kunnen zich direct op de vacaturelijst inschrijven."