Leonie en Henk werken al jaren samen.
Leonie en Henk werken al jaren samen. Foto: Job Schepers

Eén platform voor alle Texelse excursies

"Als je een excursie wilt doen, dan ga je naar de website van Texel Excursies. Ons platform moet een begrip worden. Niet alleen voor mensen die een excursie willen volgen, maar ook voor mensen die excursies willen geven. Samenwerking met Texels partijen is daarbij essentieel."

Aan het woord Henk Slikker. Samen met Leonie Hoever startte hij in de tweede helft van 2021 het nieuwe bedrijf Texel Excursies. "We zijn nog niet zo lang bezig, dus we hebben nog lang niet met iedereen gesproken. Als mensen ideeën hebben voor leuke excursies, neem contact met ons op", vertelt Leonie.


Voor het eerste seizoen van Texel Excursies zijn er al flink wat plannen. Zo komt er een heuse biertoer, waaraan alle vier de Texelse brouwerijen meedoen. "Dan is er een optie voor fietsers en één met een bus. Bij de busversie ben ik de chauffeur", vertelt Henk. Wie de geboren entertainer Henk Slikker kent, weet dat dit een garantie voor een leuke dag is. 


Verder zijn ze met met de familie Keijser bezig met het organiseren van een asperge-excursie en kan men komende zomer een avond het Wad op met de TX44 met akoestische livemuziek van Texel-troubadour Jaap Dros. "Een mooiere manier om de zon onder te zien gaan, krijg je niet", stelt Leonie.  


Hoewel het duo zelf ook bezig is met het bedenken van excursies, is het niet de bedoeling dat zij dagelijks de hort op gaan. "Nee, de website Texelexcursies.nl is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Iedereen die excursies organiseert, kan een plaats op onze website krijgen. Het is geen agenda-website. Het gaat echt puur om excursies. Ideaal wanneer je vrienden op bezoek krijgt of voor mensen die hier met een groep op vakantie gaan en iets bijzonders willen doen. In overleg kunnen we ook op locatie eilandquizzen organiseren. Van groepen vanaf twaalf tot en met zestig personen", vertelt Henk. 


Leonie  vult aan: "Laatst werden we benaderd door iemand die graag een excursie wilde organiseren, maar geen idee had waar te beginnen. Ook daar kunnen wij helpen. We hebben nu ook al een groep enthousiaste excursieleiders. Het maakt dan niet uit of je iedere week kunt of één keer per jaar. In overleg is heel veel mogelijk."

Het duo runt het bedrijf naast hun reguliere baan en het is de bedoeling dat dit zo blijft. Henk keerde afgelopen jaar terug bij Texelse Media, uitgever van onder meer Texel dit Weekend en Leonie is werkzaam bij VVV Texel. "Voor ons allebei geldt dat het uitstekend naast elkaar kan. Ik richt me bij Texel Excursies op de website en de socials en door dat werk weet ik nog beter wat het aanbod is. Dat komt bij de VVV weer van pas. Henk komt voor zijn werk bij heel veel ondernemers en kan afspraken zodoende prima combineren."

Henk: "Leonie en ik kennen elkaar via Texelse Media waar we collega's waren. Daarna waren we beiden werkzaam op natuurcentrum De Marel. We hebben het altijd al erg goed kunnen vinden en zien elkaars kwaliteiten."

Texel Excursies is direct lid geworden van het Texels Ondernemers Platform. "Omdat wij er echt heilig in geloven dat je het samen moet doen. We willen samenwerken met ondernemers. Dan is TOP natuurlijk een uitstekend netwerk", besluit Henk.

Meer over Texel Excursies later deze week op de website van TOP en natuurlijk op de website van Texel Excursies en hun Facebook- en Instagrampagina.