Jordie en Meghan in 'The Juice Car'.
Jordie en Meghan in 'The Juice Car'. Foto: Job Schepers

Mensen weten The Juice Car al te vinden

Terwijl de wereld op slot ging, begonnen Jordie Krab (29) en Meghan van den Berg (27) met The Juice Car achter de fotowinkel van Simon de Smit. "Je weet dat je middenin de coronacrisis zit, maar je wilt zo graag. Doordat we direct het afhaalconcept hadden, konden we gelukkig openblijven", vertelt Meghan. 

Meghan werkt nog deels bij Nieuw Leven, Jordie is schilder bij Schilderbedrijf Ben. Het nieuwe bedrijf is nogal een carrièremove. "Ik heb een voeding en diëtiek gestudeerd, dus als je het zo bekijkt, is het wel in die richting. Het bevalt heel goed. Wat ik me niet zo goed had gerealiseerd, is dat ondernemen altijd doorgaat, dan doel ik meer op mentaal. Ik kan me zo 's nachts nog afvragen of ik iets wel besteld heb. Nu maak ik al notities voor ik ga slapen, zodat ik alles echt op een rijtje heb", lacht Meghan. 


In korte tijd hebben ze al veel bekendheid verworven. "Heel gaaf. Mensen weten ons al goed te vinden. Voordat we begonnen, vroegen wij ons af of er gewoon nog niemand mee was begonnen of dat er geen vraag naar was. Er was gewoon nog niemand mee begonnen", vervolgt Meghan terwijl Jordie de gasten helpt.  

Meer dan juice, geen kar

Maar hoe zit dat nu met die naam? Want een 'car' is het toch allerminst. "En we verkopen ook niet alleen juice, goede naam dus", schatert de onderneemster. Ze vervolgt: "Dit bestond in Den Helder, maar dan als pop up-store, zonder tafels. Echt afhaal. De planning was om het op de locatie daar over te nemen, maar dat liep spaak. Uiteindelijk kwamen we op deze plek in Den Burg terecht en daar zijn we dolblij mee. We verkopen niet alleen sapjes, maar ook smoothies, shots, bowls en gebak. Het mooie aan dit concept is, dat echt een onderdeel van leven is. Een paar jaar terug waren smoothies en juices hip, nu is het gewoon." 


Jordie haakt in: "We willen nog wel een mobiele juicecar, een gave oude bakfiets bijvoorbeeld. Maar dat is toekomstmuziek."


De klant kan het zo gek maken als hij of zij zelf wil. Van selderijshots tot de ietwat "veiligere" 'mellow yellow' met mango, banaan, ananas en kiwi. Voor de redacteur raadt ze haar favoriet aan: 'the vitamine juice' een sapje met  courgette, peer, munt en limoen. 

Knus

"We leren iedere dag weer. Er zijn zoveel facetten aan ondernemen en er is altijd wat te doen. Hoe doe je dat met inkoop bijvoorbeeld? We gooien niets weg, maar je weet ook nooit precies hoe druk het wordt. Wat als je ineens 15 kilo kiwi's overhoudt? Je wordt vindingrijk en we verzinnen altijd wel weer iets. Het mooie is, ook als het rustig is, is er wel wat te doen. Er is altijd wat te doen. Toen we dit pand gingen huren, was die ene muur nog zwart. Het werd gebruikt voor familieshoots. Gelukkig kan Jordie wel aardig schilderen", vertelt Meghan met een knipoog. Dat Jordie veel zelf kan doen, blijkt ook uit de tafels die hij zelf gemaakt heeft. "Ook daar hebben we al aanvragen voor gehad, dus als het nu niets wordt, kunnen we dat nog gaan doen", grapt Meghan. 


Jordie en Meghan hebben niet de intentie om een enorme zaak te beginnen. "We hebben bewust weinig tafels. Zeker met de tuin erbij, is dit met zijn tweeën meer dan genoeg. Het moet ook persoonlijk en knus blijven. Dat vinden wij belangrijk. Wij zijn heel blij dat we deze stap hebben kunnen zetten", besluit Meghan.