Het tellen van de stemmen in het kantoor van TESO.
Het tellen van de stemmen in het kantoor van TESO. Foto: Sil van der Ree

Verkiezingsdag door de lens van scholieren

Scholieren van 4 VWO die woensdag de workshop fotografie volgden, hielden aansluitend een verkiezingsfotowedstrijd. Jurylid en fotograaf Kees van de Veen wees twee winnaars aan.   


"De foto van Ella ten Pas (rechts) van de stemmende dame in de bibliotheek in Den Burg is op het eerste oog misschien niet zo bijzonder, maar er valt genoeg te zien. Heel goed dat de fotografe dichtbij is gaan staan waardoor je als kijker het gevoel hebt dat je naast de stembus staat. Als je verder kijkt zie je rechts nog iemand in het stemhokje en op de achtergrond staat iemand een boek uit te zoeken, wat gelijk wat vertelt over de locatie.

De foto van Sil van der Ree (boven) laat een moment zien wat je eigenlijk niet zo vaak ziet. Hij is na het sluiten van de stembureaus gaan kijken bij het tellen van de stemmen in het havenkantoor bij de boot. Goed dat hij daar 's avonds voor op pad is gegaan, het leverde dit bijzondere moment op. Helaas staat het hoofd van de man rechts er niet helemaal op, maar de narcissen in de achtergrond voegen gelukkig ook nog wat gezelligheid toe."

Stemmen in de bibliotheek.