Linda met Peter, Cocky en Leonie.
Linda met Peter, Cocky en Leonie. Foto: Job Schepers

Na veertig jaar nog niet zat van Cocky en Peter en de 'familie'

Na de vraag hoe ze het veertig jaar heeft uitgehouden met Cocky, moet Linda Combé (56) hard lachen. "Of zij met mij natuurlijk." In 1982 begon ze bij Cocky's Kapsalon. Nog altijd heeft ze het naar haar zin in de zaak die enkele jaren geleden werd overgenomen door Peter van Sikkeleras en sindsdien onder de naam 'Peter jouw kapper' door het leven gaat.

Ze was zestien toen ze begon in de zaak van Cocky op de plek in de Dorpsstraat waar nu restaurant Eigeweis zit. "Daar heb ik nog één jaar gewerkt en toen gingen we naar deze plek. Ondanks dat ik hier al zolang werk, heb ik er nog altijd plezier in. Ik werk nog één dag in de week, maar die zou ik niet willen missen", vertelt ze. Cocky Breekt in: "Daar is zo ook veel te nieuwsgierig voor, Ze wil natuurlijk wel alles weten."


Een bezoek aan de kapsalon duurt altijd langer dan van tevoren gepland is. "Het is hier altijd gezellig. Dat vinden de mensen ook. Het team is geweldig. Leonie werkt hier al 32 jaar en we zijn goede vriendinnen. Ook naast het werk zien we elkaar veel, we houden allebei van wandelen. Het team is hier gewoon één grote familie. Je weet alles van elkaar en je deelt lief en leed in die jaren. Dat schept een band. Ik heb nooit de behoefte gehad om voor mijzelf te beginnen."


"Vroeger was het hectischer. Mensen kwamen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Dat is nu anders. Er zijn natuurlijk ook veel meer kappers bij gekomen." Volgens Cocky waren er in begin jaren '80 in totaal acht kapsalons. Nu zijn er alleen al 36 ZZP'ers. Een ander groot verschil met Linda's begintijd waren de kapsels. Toen was het hoe wilder, hoe hoger en hoe wijder met permanent, scheerschuim en talkpoeder, nu zijn het folies, kleur en stijl haar. 


"We deden door de jaren de gekste dingen. Cocky organiseerde regelmatig wel één of ander themafeest. Of dan gingen we na werktijd met zijn allen wat drinken. Ook de laatste jaren met Peter is het erg gezellig. Omdat Peter hier al werkte en Cocky een stoel bleef huren, veranderde er voor ons weinig toen Cocky vertrok."

Als de redacteur vraagt of ze over tien jaar nog steeds werkt in het grootste "bordeel" van Texel (verwijzend naar de uitstraling van de kapsalon) moet ze hard lachen. "Zet je dat er ook in? Tien jaar is nog lang. Volgend jaar gaat mijn man met pensioen, dan wil ik zeker nog één dag in de week blijven werken hoor."