Klaverjassen


Lieuwe van der Veen en John Vlaming waren veruit de sterksten in de derde ronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. Erik Boogaard en Ronald Eelman hielden de schade beperkt en lijken rechtstreeks af te stevenen op de titel, al is die zeker nog niet binnen. 

Vlaming en Van der Veen waren bijzonder goed op dreef in de derde speelronde. Alle vier partijen werden ruim gewonnen met vrij hoge scores. Eén uitschieter van 2127 punten zorgde voor een totaalscore van 7503 punten. Zij stijgen daarmee naar de derde plaats in het klassement, maar de te overbruggen achterstand op de nummer één is met 1.876 punten wel hoog. Freek Veeger speelde als vervanger van Fenny Caspers samen met Gerda Veeger. Zij deden goede zaken door de tweede plaats binnen te halen met een score van 7075 punten. De score kwam wat onregelmatig tot stand, twee keer boven de 2000 en twee modale spelletjes rond de 1500. Caspers en Veeger stijgen naar de tweede plaats in het klassement. Ronald Eelman en Erik Boogaard hielden de schade beperkt door derde te worden. Zij haalden 6932 punten en dat was ruimschoots voldoende om aan de leiding te blijven. Gerard Witte en Co Koomen werden vierde met 6851 punten. Het was vooral te danken aan een geweldige uitschieter in het tweede spel, waarin zij 2340 punten mochten bijschrijven. Dit resultaat leverde twee plaatsen winst op in het klassement, zij stijgen van negen naar zeven. Het gemiddelde was met 6356 punten hoog te noemen. En dat terwijl het aantal marsen (19) nou juist weer aan de lage kant was.

In het algemeen klassement hebben Ronald Eelman en Erik Boogaard de leiding stevig in handen. De titel is nog niet binnen maar zij hebben wel de beste papieren. Fenny Caspers en Gerda Veeger liggen op de loer met 865 punten achterstand. Lieuwe van der Veen en John Vlaming staan nu derde op 1876 punten. Zij worden op korte afstand gevolgd door Tiny Zwaneveld en Theo Witte op 1909 punten.