Oosterend geeft voorsprong weg tegen laagvlieger Dirkshorn

Oosterend heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Dirkshorn. De Texelaars gaven een 0-2 voorsprong uit handen, mede door een makkelijk gegeven strafschop.

Tijdens de warming-up liet de scheids al blijken dat hij als winnaar van het veld zou lopen. Het tenue van de Strenders zou teveel lijken op dat van de thuisploeg, groene shirts met een witte balk erin en groen broeken en kousen versus witte shirts en blauwe broeken. In het eerste kwartier was Oosterend beter en gevaarlijker. In de 18e minuut kreeg Yorgo Helleman de bal op links aangespeeld, hij kapte zijn tegenstander uit en paste op de vrijstaande Jeroen Vlaming, hij kon simpel intikken en schoot de 0-1 binnen.

Niet veel later kreeg dezelfde Vlaming een gele prent, zijn tegenstander vloerde hij te opzichtig.  In de 26ste minuut werd Yorgo de diepte ingestuurd, in het duel met de laatste man werd Helleman gevloerd binnen de zestien, pingel voor Oosterend. Dezelfde Helleman schoot deze hard en strak binnen, 0-2. Na deze goal kwam Dirkshorn wat beter in het spel en drukte Oosterend achteruit. Dirkshorn kreeg een vrije trap van zo'n twintig meter van het Strender doel. De inzet bleek een makkelijke prooi voor Tijsen maar hij had de handen niet goed achter de bal waardoor het leer langzaam over de lijn hobbelde, 1-2, de spanning was terug.

Dirkshorn ging vol voor de gelijkmaker en zette de gasten onder druk. Echt grote kansen creƫerden ze niet op een paar schoten na. In de 71ste minuut werd door Dirkshorn vanaf links een lange diepe bal gegeven richting de spits. Laatstgenoemde ging naar de grond en de scheids floot voor een penalty. Een zeer discutabele beslissing, er was wel een duel maar er werd geen overtreding gemaakt. De pingel werd benut en zo kwam Dirkshoren op gelijke hoogte. In de laatste twintig minuten werden er nog vier kaarten uitgedeeld, ieder team twee. Gescoord werd er niet meer en zo werden de punten verdeeld in Dirkhorn. Komende zondag speelt Oosterend thuis tegen Duinrand S, aftrap is om 14:00 uur.