DE Koog eerder dit seizoen tegen Texel'94.
DE Koog eerder dit seizoen tegen Texel'94. Foto: Willem Sangers

SV De Koog verliest twee kostbare punten in Schoorl

Na een degelijke eerste helft en een 2-0 voorsprong wist SV De Koog de drie punten niet mee naar huis te nemen. Tegen Duinrand S werd het zondag in Schoorl 2-2.

Trainer Bas Steegers schoof verdedigers Daan Eelman en Joren Bakker door naar het middenveld. Dit dynamische duo moest de duels op het middenveld winnen. Tijdens de thuiswedstrijd 2 weken geleden tegen deze tegenstander hanteerde Duinrand S vooral de lange bal naar voren. De strijd werd toen op het middenveld gestreden. De tactische aanpassing in de opstelling leek zich in eerste instantie uit te betalen. Een eenvoudig voetballend SV De Koog creëerde als snel enkele grote kansen. Een lage voorzet van Maarten Bagchus werd door Robin Schoo net niet omgezet in een doelpunt. Enkele minuten later lukte het Bakker wel om de 0-1 scoren. Met een schijnbeweging binnen de 16-meter zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been om vervolgens de bal beheerst met links in de korte hoek te plaatsen. Voor De Koog het teken om Duinrand S nog feller aan te pakken. Tien minuten voor rust nam Schoo de bal vanuit de scrimmage op 25 meter van het doel goed mee om vervolgens een 1-op-1-situatie succesvol af te ronden, 0-2.

Geen vuiltje aan de lucht voor SV De Koog. Maar, na 10 minuten in de tweede helft hing de vlag er heel anders bij. Een afstandstandschot van Duinrand S vloog in de rechterkruising waardoor de Duinranders het geloof hervonden. De 1-2, de belangrijke aansluitingstreffer, was gemaakt. Vanwege een nare blessure bij een Duinrandse speler werd de wedstrijd in minuut 65 kort gestaakt. Daarna was het voetbal van beide kanten rommelig en trok de scheidsrechter helaas de wedstrijd op een negatieve manier naar zich toe. Een struikelpartij van de spits van Duinrand werd beloond met een strafschop, welke koelbloedig werd raakgeschoten, 2-2. En aan de andere kant werd een schot van Eelman door een verdediger van Duinrand als een volleerd tweede keeper met de hand tegengehouden op de doellijn. Een 100% penalty die, tot ontzetting van SV De Koog en verbazing bij Duinrand S, niet werd gegeven.

Gelegenheidscaptain Joren Bakker: "Zonde dat we na een stabiele eerste helft de drie punten niet over de streep hebben kunnen trekken. Het is te makkelijk om de scheidsrechter hiervoor de schuld te geven. Tegelijkertijd stonden we er vandaag wel als team. De toekomst biedt perspectief.”

Komende zondag speelt SV De Koog om 14 uur thuis tegen Dirkshorn.