Vraagstelling: De maximum snelheid op verbindingswegen tussen dorpen weer naar 80 km/uur.
Vraagstelling: De maximum snelheid op verbindingswegen tussen dorpen weer naar 80 km/uur. Foto: TipTexel.nl

"60 km/uur is echt veel te langzaam"

52 procent is er (sterk) voorstander van dat de maximum snelheid op verbindingswegen tussen dorpen weer naar 80 km/uur gaat. 35 procent is (sterk) tegenstander en 12 procent zegt "neutraal". 


Voorstanders van verhoging van de snelheid: "60 km/u is echt veel te langzaam, jammer dat dit plan is doorgezet. Is de verkeersveiligheid hiermee echt verhoogd?", "De wegen zijn breed genoeg", "Ik weet dat er veel pensionado's wonen, maar met die 60 km per uur, wordt het echt een ouwe lullen-eiland. Wij moeten ook gewoon van A naar B en naar werk en in de zomer word je sowieso wel gedwongen om rustiger te rijden met al dat toeristenvolk", "De wegen zijn geschikt voor 80km/u en zonder strenge handhaving wordt er sowieso te hard gereden. Als forens van De Cocksdorp naar de boot is 60 km/u om half zes in de ochtend in ieder geval iets wat bij mij geen draagvlak heeft", "Iedereen rijdt 80 km. of harder, dus 60 heeft geen enkele zin gehad. Camera's plaatsen en een dikke boete doet soms wonderen", "Die 60 km. zonder permanent cameratoezicht wordt een mislukking. Iedereen doet maar wat. Bovendien is het voor de automotor heel slecht."

Tegenstanders: "60 km per uur op alle wegen, dus ook de Pontweg", "Eigenlijk maakt het niet uit want er wordt toch niet gehandhaafd en de regels zijn onduidelijk", "Het is ff wennen (ja, ook ik rij nog wel eens per ongeluk te hard), maar in tijd maakt het zo weinig uit en het komt de verkeersveiligheid, de rust en het onthaasten ten goede", "Het is lekker ontspannen rijden nu en met 60 km/u heb je tijd om van het landschap te genieten", "Lagere maximum snelheid redt mensen-en dierenlevens (vogels, egels, hazen). Het scheelt geluidsoverlast en vervuiling. Afstanden zijn hier zeer klein en de tijdswinst is minimaal", "Maximaal 60 km per uur met robuuste handhaving", "Zelfs nu al wordt veel te hard gereden (ook boven de 80 km)/ Flitscontroles geven een goede inkomstenstroom."