Afbeelding

Zaalvoetballers van Texel Futsal pakken winst tegen Feyenoord

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in de B-poule van de eredivisie met 3-1 gewonnen van TPP/Feyenoord in Rotterdam.

Het was een overwinning die de Texelse zaalvoetballers even nodig hadden. De ploeg speelt goed, maar verzuimde de afgelopen weken geregeld kansen te verzilveren waardoor er punten bleven liggen. Tegen de zaalvoetballers van Feyenoord wist Lesley Koning al vrij snel de 1-0 te scoren. Het lukte de Texelaars vervolgens echter nog niet om verder uit te lopen, waardoor Feyenoord vlak voor rust gelijk kon maken. Volgens coach Martijn de Veij ontstond even de gedachte dat het 'toch niet weer zo'n avond zou worden', maar dat viel mee.

In de tweede helft kwamen de zaalvoetballers goed uit de startblokken waarna Pieter Jan Eelman de 2-1 scoorde. Hij tekende even later ook de 3-1 aan wat de eindstand zou worden. Voor Texel was de opluchting groot, vooral omdat de ploeg met een aangepast team speelde. Acht van de achttien spelers waren door ziekte of andere omstandigheden niet in de gelegenheid om te spelen. Pluspunt voor Texel was dat Ralph Slik na tijdelijke afwezigheid weer in staat was om in het veld te komen. Door de overwinning is de ploeg gestegen naar de vierde plaats van de B-poule en dat is de plek die garantie biedt op een nieuw seizoen in de eredivisie. Voor het zover is, moet Texel nog wel een aantal wedstrijden spelen in de B-poule. De eerste is komende zaterdagavond 19 maart om 18:30 uur tegen Tijgers Roermond dat tweede staat in de B-poule. Die wedstrijd is in de TXL sporthal in Den Burg. Volgens De Veij heeft Texel de capaciteit om van elke tegenstander te kunnen winnen en moet het ook tegen Roermond lukken.