Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland.
Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland. Foto: Aangeleverd

LTO-voorzitter komt naar Texel

Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland, is dinsdag 22 maart een dag te gast op Texel.

Op uitnodiging van LTO Texel brengt hij bedrijfsbezoeken aan natuurboerderij Plassendaal en het gemengd bedrijf van de familie Slot. Volgens LTO Texel wordt er gesproken over de noodzaak om natuur-inclusieve landbouw meer bij de ondernemers- en werkgeversorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders op de agenda te krijgen. Er komt ook een ontmoeting tussen Van der Tak en Han Lindeboom over de impasse rond stikstof.

Van der Tak, LTO-voorzitter sinds 1 januari 2021, bezoekt het eiland om ter plekke een goed beeld te krijgen van de agrarische sector op Texel. De oud-wethouder van Rotterdam en oud-burgemeester van Westland is een fervent bezoeker van LTO-leden om rechtstreeks van ondernemers te horen hoe zij hun toekomst zien en wat ze daarvoor nodig hebben.


‘s Avonds is Van der Tak te gast tijdens een avond van LTO Texel voor leden en genodigden in Cinema Texel in Den Burg. Hij geeft dan zijn kijk op actuele zaken, bedreigingen en kansen voor boer en tuinder. Een van de actuele zaken die momenteel ook voor de LTO speelt, is de oorlog in Oekraïne. Dat land staat ook te boek als de graanschuur van Europa, maar het is op het moment de vraag of er door de oorlog voldoende gezaaid kan worden. Voorafgaand aan de bijeenkomst in de bioscoop belegt LTO Texel een besloten Algemene Ledenvergadering waarvoor de leden volgens LTO een uitnodiging ontvangen.