Strijd om de bal bij Texel'94 tegen GeelZwart'30.
Strijd om de bal bij Texel'94 tegen GeelZwart'30. Foto: Willem Sangers

Texel wint van GeelZwart na moeizame start

Texel'94 heeft zondag thuis in Den Burg met 2-1 gewonnen van GeelZwart'30 uit 't Zand.

Texel behoudt dankzij de winst aansluiting met de middenmoot in de vierde klasse. Texel moest het tegen GeelZwart hebben van de tweede helft, de eerste helft was weinig spectaculair en maakte duidelijk dat beide ploegen nog even in het ritme moeten komen na de lange coronapauze. In de tweede helft was Texel bij de les en dat leidde na tien minuten tot een doelpunt van Ids Grisnigt op aangeven van Yannick Smith (JO19-1) die uitstekend voorbereidend werk verrichtte. Een paar minuten later tekende Sil Wit de 2-0 aan. Dat was na voorbereidend werk van opnieuw Yannick en Ids.

De rest van de wedstrijd bleef Texel heer en meester op het veld met de kanttekening dat het niet lukte om GeelZwart voortijdig een genadeklap uit te delen. De tegenstander kwam kort voor tijd op 2-1 waardoor het nog even spannend werd voor de supporters langs het veld. Texel kwam echter niet meer in de problemen, waardoor het een 2-1 overwinning bleef.

Volgens RenĂ© Guldemond staat de top drie van de vierde klasse inmiddels wel vast (Flevo, Succes en Schagen United zijn al ver uitgelopen in punten) maar moet de vierde plaats nog altijd haalbaar zijn voor Texel. Dan moeten er de komende tijd wel punten worden gepakt en de eerste gelegenheid daarvoor is komende zondag 20 maart uit in Sint Maarten tegen Sint Boys.

Daarna volgen twee eilandderby's voor Texel. Eerst op zaterdag 27 maart thuis tegen Oosterend en vervolgens op zondag 3 april uit tegen De Koog. Dat beloven bij voorbaat spannende derby's te worden, met name die tegen De Koog dat momenteel een paar zeilen bij moet zetten om uit de degradatiezone te blijven.