Bijeenkomst

Alternatieve energie

In het licht van de verkiezingen, woensdag 16 maart is er op Dinsdagavond 15 maart nog een informatieavond over alternatieve energie op Texel.

Het was de bedoeling afgelopen winter om ieder dorp op Texel te bezoeken, maar door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn, is de mogelijkheid er weer.

Initiatiefnemer Cor van der Knaap schrijft: Er worden mij veel vragen gesteld en naar aanleiding van deze vragen is de avond dan ook georganiseerd. Voor wat betreft de petitie, online is de petitie door meerdere Texelaars getekend, echter op papier is de petitie tot nog toe toch populairder gebleken. Er is vanaf nu ook nog een derde mogelijkheid. U kunt mij een sms sturen met de vermelding petitie, gevolgd door uw naam. Mijn telefoonnummer is 06 4015 4488. Heeft u dan een SMS gestuurd, dan schrijf ik uw naam op de lijst. Ook nu weer de regel dat uw naam alleen bij mij bekend blijft, mocht dat u tegenhouden."

Waar gaat het over?

1. De wokkel mag zonder problemen op het huis geplaatst worden (uiteraard geluidsarm enz).

2. De boer mag een EAZ-windmolen plaatsen om in de eigen energiebehoefte te voorzien (ontlast ook nog eens het energienetwerk).

3. Het realiseren van een windmolenparkje met en gezamenlijk vermogen van 9a10 MW, waar we als Texelaars zelf eigenaar van zijn (zie verdere informatie de digitale Texelse Courant van Vrijdag 25 februari (of vis hem nog even uit de oud papierbak). Ook de Facebookpagina “Alternatieve energie op Texel” verschaft de nodige informatie.


"De intree voor komende dinsdag, in de Bijenkorf bedraagt €1,- (geen tikkies). Net zoals vorig jaar oktober nodig ik ook nu weer alle Texelaars uit, en de vertegenwoordigers van de Texelse politiek. De boeren zijn uiteraard ook van harte welkom ( EAZ windmolen)", besluit Cor.