Vlaming en Geus

herpakken leiding


John Vlaming en Eric Jan Geus waren de sterksten in de 11e speelronde van de klaverjascompetitie. Zij heroveren de leiding in het algemeen klassement. Ex leiders Van der Veen en Bos beleefden een zware avond en moeten nu weer genoegen nemen met de tweede plaats.

maakten een einde aan de serie ronde-overwinningen (3x op rij) van Bos en Van der Veen. Zij kwamen prima uit de startblokken met 2038 en 1751 punten. In de derde ronde zat het allemaal behoorlijk tegen (1207 punten) maar in het laatste spel volgde een goed herstel met 1873 punten. De totaalscore van 6869 punten was deze week ruim voldoende voor de rondewinst. Vlaming en Geus heroverden daarmee de leiding in het algemeen klassement. Gerda en Freek Veeger, die tijdelijk Marja en Martien Bakelaar vervangen, pakten de tweede plaats. Bij het sprong vooral de derde partij er uit. Zij verloren dit spel met 1806 tegen 1906 punten. Dat is een zeldzaam verschijnsel, dat mede te danken was aan vier marsen. De Veegers haalden 6764 punten. Piet Kikkert moest vaste maat Petra Brands missen, maar vond in routinier Cees Vinke een uitstekende vervanger. Na een wat onwennige start volgden drie partijen op redelijk hoog niveau. Kikkert en Vinke haalden 6595 punten. Tiny Zwaneveld en Piet Moree behaalden met 6586 punten de vierde plaats. Frans Bos en George Eelman handhaafden zich in de top door de vijfde plaats te pakken. Zij haalden 6389 punten. Het gemiddelde was met 6271 punten min of meer modaal. Er werden slechts 17 marsen gespeeld, een evenaring van het laagterecord van dit seizoen.


In het algemeen klassement wijzigde – buiten het stuivertje wisselen in de top – helemaal niets. John Vlaming en Eric Jan Geus bezetten nu de eerste plaats met 577 punten voorsprong op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. Frans Bos en George Eelman handhaven zich op de derde plaats met een achterstand van 2137 punten.