Nog een week en dan beginnen verkiezingen voor nieuwe raad

Nog een week en dan kan Texel naar de stembus om voor de komende vier jaar een nieuwe gemeenteraad te kiezen.

Op de website www.texel.nl/verkiezingen-gemeenteraad is een verzameling van alle verkiezingsprogramma's van de zeven deelnemende politieke partijen te vinden. Op die site staat eveneens beschreven op wie er kan worden gestemd en wat een gemeenteraad allemaal doet. 


In de Texelse Courant van komende vrijdag 11 maart staat een overzicht hoe de zeven partijen denken over een serie stellingen die aan de partijen zijn voorgelegd. Texel dit Weekend presenteert komende donderdag een verkiezingskrant waarin de zeven partijen zich presenteren. Komende vrijdagavond is er van 19:30 tot 22:00 uur het Texels verkiezingsdebat in de raadzaal van het gemeentehuis (openbaar toegankelijk). Het debat is rechtstreeks te volgen via onder meer de website van de Texelse Courant,  Texel Kijken en Luisteren (website, Facebook en YouTube) en via Radio Texel (106,1 FM in de ether en www.radiotexel.nl). 


Via de website www.vragenvandetexelaar.nl kunnen deze dagen nog vragen voor de politieke partijen worden ingediend. Op deze site kan tevens meegedaan worden aan 'Ranking de Lijsttrekkers'. De uitslag daarvan wordt vrijdagavond tijdens het debat bekendgemaakt. De verkiezingen zijn op woensdag 16 maart van 7:30 tot 21:00 uur. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart kan er al vervroegd gestemd worden in het gemeentehuis en het Havenkantoor van TESO op 't Horntje. Dat is eveneens van 7:30 tot 21:00 uur.