Beeld van de opnames op de Mokweg in de zomer van 2019.
Beeld van de opnames op de Mokweg in de zomer van 2019. Foto: Silence of the Tides

DEK te zien op het witte doek

In Cinema Texel is komende zaterdag, maandag en dinsdag de film 'Silence Of The Tides' van filmmaker Pieter-Rim de Kroon  te zien. De crew van de film Silence Of The Tides, een documentaire over de Wadden, maakte op de Mokweg opnamen van fanfare DEK, al spelend op de boerenwagen van Anton Bakker.


De opnamen in en rond Den Hoorn vonden plaats op 25 juni 2019. en ook de landelijke premiƩre van de film op het Noorderlijk Film Festival in Leeuwarden op 10 november jl. werd opgeluisterd door DEK. Het fanfarekorps speelde daar "Prestige", de vrolijke mars die ook in de film wordt gespeeld. DEK-lid Dymphne Joosten schreef daar over: "In de zomer van 2019 werd DEK benaderd of het wilde meewerken aan de opnames van een film over de Wadden zonder toegevoegde achtergrondgeluiden en ook geen voice-over.


Het is een indrukwekkende film waarin alle seizoenen langs komen. DEK heeft een mooie plek in de film gekregen. In de zomer komen wij op onze kar spelend goed in beeld. Ook klinkt de mars door bij andere zomerse beelden rondom de Wadden. De fragmenten in de film dat wij onze mars spelen is een van de vrolijkste momenten". Andere Texelse elementen in de film zijn kinderen die op het strand spelen met kwallen, blikseminslag bij de haven, Jan Willem Bakker van De Waddel, Cor Boschma van Slachtbedrijf Texel, mariniers van de Joost Dourleinkazerne en het NIOZ".