Bankgebouw ING gaat in de verkoop

Het gebouw aan de Groeneplaats in Den Burg waar tot vorig jaar de ING was gehuisvest, is in de openbare verkoop gezet. 

Het voormalige bankgebouw staat in de verkoop bij de Texelse Makelaars in Den Burg. Het pand heeft volgens de gegevens op de site van de makelaar een ruime bestemming waardoor er diverse gebruiksmogelijkheden zijn. Dat betekent dat er op termijn mogelijk nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Den Burg te verwachten zijn.


Het pand werd op 27 juni 1997 door de ING in gebruik genomen. Voorheen was het een onderkomen van de VVV en speelautomatenhal. Het werd daarna uitgebreid verbouwd volgens een ontwerp van architect Ronno Honingh uit De Koog. De ING zat voor 1997 aan de Binnenburg, maar was daar uit haar jasje gegroeid. Dat was nog in een tijd dat advisering en geldzaken in een bankgebouw zelf werden afgehandeld.


Die tijden veranderden sindsdien volledig, waardoor de ING vorig jaar op 11 juni definitief de deuren sloot aan de Groeneplaats. Dat was toen al beperkt open. Bij Combi Texel in Den Burg werd daarna een ING-servicepunt geopend en het voor Texel dichtstbijzijnde bankgebouw van de ING zit sindsdien ergens in Schagen. De sluiting was onderdeel van een landelijke operatie van de ING waarbij verspreid over het land tientallen bankgebouwen werden gesloten. 

 

Voor het totaalplaatje: de ABN Amro is al een tijdje weg uit het centrum van Den Burg en de Rabobank is sinds vorig jaar alleen nog geopend op afspraak. De verkoop van het ING-pand aan de Groeneplaats verloopt tot donderdag 21 april via inschrijving bij de notaris.