Winst klaverjassers Van der Veen en Bos


En weer waren klaverjassers Lieuwe van der Veen en Carlo Bos de sterksten. Zij haalden hun tweede rondewinst binnen en komen dicht bij de eerste plaats. John Vlaming en Eric Jan Geus zagen hun voorsprong kleiner worden maar houden stand op de eerste plaats. 

In de negende speelronde van de klaverjascompetitie was de top beter op dreef dan vorige week. Van der Veen en Bos werden weer eerste. Zij haalden 6901 punten. John Vlaming bleven deze week goed in het spoor en gaven maar heel weinig toe. Zij kwamen tot 6849 punten en dat was goed voor de tweede plaats. Zij blijven daarmee aan de leiding. Fenny Caspers en Bart Weijdt haalden de derde plaats binnen Na – ook al – een stroeve start haalden zij vooral in het derde spel flink uit met 2258 punten. Zij kwamen tot 6685 punten en stijgen van vijf naar vier in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree werden vijfde met 6418 punten. Al betekende dit wel dat zij weer een plaatsje zakken in het klassement: van vier naar vijf. Het gemiddelde was met 6177 punten aan de lage kant. Er werden 21 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement blijft de top-5 dicht bij elkaar. John Vlaming en Eric Jan Geus leiden, maar zagen Lieuwe van der Veen en Carlo Bos tot 188 punten naderen. Frans Bos en George Eelman moesten op de derde plaats ook wat terrein prijsgeven en kijken nu tegen een achterstand aan van 972 punten.

Op vrijdag 25 februari wordt de tweede ronde van het Texels Kampioenschap gespeeld. Aanvang 20:00 uur.