Spannend moment tijdens SV De Koog (in blauw) tegen Duinrand S.
Spannend moment tijdens SV De Koog (in blauw) tegen Duinrand S. Foto: Willem Sangers

De Koog pakt punten

SV De Koog lijkt de corona- en winterveren eindelijk van zich af te hebben geschud. Op het zonovergoten complex aan de Boodtlaan wonnen de blauwhemden zondag met 1-0 van Duinrand S uit Schoorl.

Trainer Bas Steegers kon eindelijk over een nagenoeg compleet elftal beschikken. Dat betaalde zich uit in een wedstrijd met veel kansen, maar weinig doelpunten. Vanuit tactisch oogpunt begon slagerszoon Daan Eelman in de punt van de aanval, Rik Bijpost centraal in de verdediging en was er op het middenveld een plek ingeruimd voor Steffan Vlaming. Vlaming, die hiermee na 2 jaar Koog-lidmaatschap zijn thuisdebuut maakte, heerste op Seedorfiaanse wijze op het middenveld. Met veel rust aan de bal en als stofzuiger waar nodig ging hij voorop in de strijd.

In de eerste helft weinig grote kansen voor beide partijen. Duinrand S bleek niet bij machte om de bal voorin vast te houden en bij De Koog was er sprake van te slordig voetbal om echt tot uitgespeelde kansen te komen. Afstandsschoten misten richting en veelbelovende aanvallen werden door de verdedigers van Duinrand S, al dan niet onreglementair, afgestopt.

Omstreeks minuut 60 wist De Koog dan eindelijk de ban te breken. Een scherp aangesneden vrije trap van Miko Honingh belandde op het hoofd van Lucas ‘latje’ Ipenburg, Hij deed zijn bijnaam eer aan door via de onderkant van de lat, met een boogje over de keeper, raak te koppen. Omdat een daadkrachtig slotoffensief bij Duinrand S ontbrak en Robin Schoo, Eelman en Ipenburg meerdere kansrijke acties niet wisten om te zetten in een Koger-doelpunt bleef het bij 1-0. Voor De Koog belangrijke punten waarmee aansluiting wordt gevonden bij de middenmoot.

Komende zondag staat de derby Oosterend - SV De Koog op het programma. 14 uur op het terrein van de Gortbukers.