Bewoners van de Kogerstraat in Den Burg meldden zich de afgelopen jaren menigmaal bij de politieke partijen.
Bewoners van de Kogerstraat in Den Burg meldden zich de afgelopen jaren menigmaal bij de politieke partijen. Foto: Gerard Timmerman

Terugblik: zorg en irritatie over Kogerstraat

Politiek

De Texelse Courant blikt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart terug op de afgelopen vier jaar van de Texelse gemeenteraad. Deel 16: de Kogerstraat.

De Kogerstraat in Den Burg loopt sinds 2018 als rode draad door de huidige gemeenteraad. In 2018 is er al het nodige te doen over de straat waar veel verkeer van en naar het centrum van Den Burg doorheen rijdt. Er is discussie over de snelheid en over éénrichtingsverkeer. De sfeer wordt er niet beter op als de Kogerstraat in het nieuwe wegencategoriseringsplan voor Texel wordt gezien als ‘inprikker’ en wordt omschreven als ‘gebiedsontsluitingsweg’ met 50 km per uur. 

Bewoners willen dat de weg een ‘erftoegangsweg’ wordt met maximaal 30 kilometer per uur. In de raadsvergadering van 26 februari 2020 besluit de raad tot het laatste. Een amendement van de PvdA om afslaan vanaf de Akenbuurt naar de Kogerstraat te verbieden, redt het niet in de..