Samen één draagt bij aan Texelse projecten


Samen één Texel heeft financiële ondersteuning toegekend aan diverse Texelse initiatieven. Zo ontvangt Texels Welzijn €4.500,- voor de organisatie van een aantal bijeenkomsten van sociaal-culturele aard op zondagmiddag in de herfst- en wintermaanden, met als doel “verbinding en gesprek” op een plezierige en inspirerende manier.

€40.000,- is er voor het projectplan “Texel, buiten in beweging”van de Coalitie Buiten(sport)activiteiten Texel. Dit plan moet de (positieve) gezondheid van de Texelaars verbeteren en bestaat uit meerdere initiatieven; een trimbaan in het bos, een beachvolleybalveld, beweegroutes door de dorpen en sport- en beweeg faciliteiten in de Tuunen.

Een tekort op de begroting van €2.682,- voor de inrichting van het gezamenlijke huis in de Tuunen van Novalishoeve en Tante Jans wordt aangevuld en de bibliotheek ontvangt €1.175,- voor de uitbreiding van de collectie jeugdboeken voor Taalhuis Texel.

Gymvereniging GVT ontvangt €10.000,- als bijdrage voor de aanschaf van bakapparatuur waarmee de vereniging haar jaarlijkse succesvolle oliebollenactie kan blijven voortzetten. Samen één draagt ook wooninitiatief DownTown een warm hart toe en doneert €20.000,- voor de renovatie en uitbreiding van het pand in de Burgerhoutstraat.

In De Skuul, de woonboerderij voor verslavingszorg op ’t Horntje, zijn de bedden inmiddels ruim 20 jaar oud en aan vervanging toe. Zij ontvangen € 6.400,- voor de aanschaf van nieuwe matrassen en kussens. Bij de nieuwe "Skool" in Den Burg wordt een natuurspeelterrein aangelegd bestaande uit verschillende buitenruimtes met een diversiteit aan speeltoestellen. Hieraan levert Samen één Texel een bijdrage van €9.500,- voor het aanpassen van toestellen om ze toegankelijk te maken voor rolstoelen.