Het project Doortrappen is gericht op preventie en gezondheid. Beweegcoach Betsie Verhoeven geeft aanwijzingen.
Het project Doortrappen is gericht op preventie en gezondheid. Beweegcoach Betsie Verhoeven geeft aanwijzingen. Foto: Sportstichting

“Amper half A4’tje in verkiezingsprogramma’s”

Algemeen

Sportstichting Texel is aanjager van veel sport- en beweegactiviteiten. Wat is ervoor nodig om Texel in beweging te krijgen? Om daar achter te komen, kijken we maandelijks mee achter de schermen bij de stichting.

Er is teveel sprake van symboolpolitiek

“We hebben de verkiezingsprogramma’s van alle partijen doorgenomen en de aandacht voor sport past op een half A4’tje. Bij elkaar opgeteld. De meeste partijen schrijven er maar een paar zinnen over. Zonder diepgang en er zit geen visie achter. Wij vinden dit een gemiste kans om wat te doen voor de gezondheid van de Texelaars.” Albert Hoven en Gert Pansier, bestuursleden van Sportstichting Texel (SST), zijn teleurgesteld in de lokale politiek. “Natuurlijk zijn thema’s als klimaat, wonen en onderwijs heel belangrijk. Maar dat is gezondheid ook en sport speelt een belangrijke rol in preventie. Inwoners die bewegen lopen minder kans op gezondheidsklachten. De coronapandemie heeft aangetoond hoe belangrij..