Afbeelding
Foto: CBS

"Als Texel nu niets doet, is er over acht jaar een serieus probleem"

Over acht jaar is de helft van de Texels bevolking ouder dan 65 jaar. Van de vertrekkende mensen is het grootste deel jonger dan veertig jaar. De vergrijzing gaat sneller dan in de rest van de Noordkop. Als Texel de situatie nu niet aanpakt, neemt het personeelstekort catastrofale vormen aan.

Dat zijn harde conclusies die werden getrokken tijdens de eerste bijeenkomst van het HR Netwerk Texel, afgelopen donderdag in De Toegift in Den Hoorn. "Dat gaat jullie nekken, als je nu niet ingrijpt", stelt Bart Götte, UvA-hoofddocent Toekomststrategie en business strateeg. Hij hamert op de urgentie van het probleem. 


In de strijd tegen deze problematiek is het HR Netwerk Texel opgericht. Een initiatief van Leer-werkbedrijf De Bolder, dat ijvert voor een evenwichtige en inclusieve arbeidsmarkt. Het doel is om gezamenlijk oplossingen te vinden voor de grote personeelstekorten op het eiland.  Götte ziet de kansen voor – Texelse – bedrijven vooral in onderlinge samenwerking. Hij noemt een shared service center die alle organisaties op Texel ontzorgt in standaard HR- processen die nu elke organisatie heel veel tijd kosten. 


lees meer op pagina 6.