Nieuwe fietspaden komen dichterbij

De komst van twee nieuwe fietspaden nabij Den Hoorn en in polder Eierland is een stapje dichterbij gekomen.

Het gaat om een nieuw fietspad van de Redoute naar Den Hoorn en een nieuw fietspad langs het Eijerlandse kanaal tussen De Cocksdorp en de Zaandammerdijk nabij De Waal. De gemeente en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben daarvoor een intentie-overeenkomst op tafel liggen. 


Bedoeling is dat de beoogde fietspaden over binnendijken van het hoogheemraadschap gaan lopen. Het college heeft ingestemd met de intentie-overeenkomst waardoor de realisatie van de fietspaden een stap dichterbij is gekomen. De komst van de twee nieuwe fietspaden is niet nieuw; ze worden beide genoemd in het Actieplan Mobiliteit dat de gemeenteraad op 17 februari 2016 vaststelde. De plannen gingen later van lieverlee naar de achtergrond, onder meer vanwege de gemeentelijke overname van 30 kilometer fietspad van Staatsbosbeheer dat momenteel wordt opgeknapt. 


Voordat het daadwerkelijk tot de twee nieuwe fietspaden in Eierland en bij Den Hoorn komt, moeten eerst ook nog de financiering en de vergunningentrajecten worden geregeld.