Treffend beeld van dit seizoen: Denise in de achtervolging op Lucinda Brand.
Treffend beeld van dit seizoen: Denise in de achtervolging op Lucinda Brand. Foto: Alain Vandepontseele

Denise sluit af met twee podiumplaatsen

Met een derde en een tweede plaats heeft Denise Betsema afgelopen weekend afscheid genomen van het veldritseizoen 2021-2022.

De Texelse reed zaterdag de Waaslandcross in het Belgische St Niclaas en zondag de Afsluitingsprijs in het Belgische Oostmalle. Het waren twee wedstrijden die voor de klassementen niet meer van belang waren, maar de veldrijdsters gingen er nog wel een keer vol gas. In St Niclaas eindigde Denise als derde achter winnares Lucinda Brand en Annemarie Worst. Denise had daar niet de benen om Brand, die haar twintigste overwinning van het seizoen behaalde, te kunnen bedreigen. Ze vocht wel een mooie strijd uit met Annemarie Worst voor de tweede plaats, maar moest in de één-na-laatste ronde ook voor haar het hoofd buigen. Het leverde Denise niettemin als bonus een cheque van €2000,- op als winnares van het klassement van de snelste rondetijden. Daarbij hoorde ook een cheque van €500.- die geschonken werd aan de Rick Jonckheere Foundation. Denise verblijft in de winter vaak in het hotel van deze familie in Ossendrecht en kan op deze manier iets terug doen voor de goede verzorging daar. De Rick Jonckheere Foundation zamelt geld in voor onderzoek naar CVID, een ziekte die zich kenmerkt door een verminderd vermogen om infecties te bestrijden.

Zondag werd ze tweede achter de zeer sterke Annemarie Worst en eindigde Lucinda Brand op de derde plaats. Denise moest in het spoor van Lucinda Brand rondenlang alles uit de kast halen in de achtervolging op Worst. In de laatste ronde voerde zij de druk weer op. Brand bezweek onder die druk en viel, waarna Denise haar kon passeren en verdiend tweede werd. Van de 36 wedstrijden die ze afgelopen seizoen heeft gereden, heeft ze in totaal 27 keer op het podium gestaan.