Manouk Ensink.
Manouk Ensink. Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Een nieuw gezicht

Algemeen

Manouk Ensink is sinds 1 februari begonnen als stagiair bij de Texelse Courant. Zij gaat de hoognodige impulsen geven aan diverse sociale media en de podcast naar een volgend niveau tillen. Ze stelt zich voor.

Tijdens mijn afstudeerstage ga ik mij bezighouden met het verbeteren en optimaliseren van het gebruik van de sociale media. Daarnaast ga ik proberen om de Texelse Courant te helpen een volgende stap te zetten met de podcast

Ik ben Manouk Ensink, 22 jaar oud, kom van Texel, dochter van Manja en Hans Ensink en zus van Gijs Ensink. Ik studeer Creative Business aan Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden. Daarnaast heb ik afgelopen jaar een halfjaar de opleiding Fotografie gevolgd aan de Fotovakschool in Amsterdam. Hiervoor heb ik de havo gedaan aan OSG De Hogeberg. Na de middelbare school wist ik nog niet zo goed wat ik wilde gaan studeren, dus had ik gekozen voor een tussenjaar. In dit tussenjaar heb ik gewerkt bij Strandhotel Noordzee, waar ik veel heb kunnen leren over zelfstandigheid. Deze zelfstandigheid is een mooie opstap geweest naar het studentenleven. Tijdens mijn tussenjaar heb ik veel tijd gehad om mij te oriƫnteren op een potentiƫle studie.

De keuze aan studies is tegenwoordig ontzettend groot, wat het best lastig maakte om een keuze te maken. Ik wist in ieder geval zeker dat ik iets met creativiteit wilde doen, specifiek gericht op offline- en online media. Tegelijkertijd wilde ik ook iets bedrijfskundig doen. Toen kwam de studie Creative Business op mijn pad, waar deze twee aspecten worden gecombineerd. Perfecte uitkomst dus!

Inmiddels zit ik in mijn vierde en dus laatste jaar van de studie, wat betekent dat ik mag afstuderen. Na drie jaar gewoond te hebben in de stad begon ik wel te merken dat ik Texel erg miste. Toen ik hoorde dat ik bij de Texelse Courant mijn afstudeerstage zou kunnen doen, greep ik deze kans gelijk aan. Ik ben per 1 februari hiermee gestart bij de Texelse Courant. Tijdens mijn afstudeerstage ga ik mij bezighouden met het verbeteren en optimaliseren van het gebruik van de sociale media. Daarnaast ga ik proberen om de Texelse Courant te helpen een volgende stap te zetten met de podcast. Ik zie de komende periode als een fase waarin ik mij verder kan gaan ontwikkelen binnen mijn interesses.