Afbeelding
Foto: Evelien Timmermans

Na 2 jaar konden de karatekas van de Texelse Budovereniging Shima eindelijk weer examen doen.

Algemeen

Dinsdag avond 17:30, terwijl menig Texelaar zich klaarmaakte om de zoveelste persconferentie over corona aan te horen, begonnen de karateleden aan hun examen. Het waren, net als voor vele andere sporters, rare jaren geweest waarin er dan wel, dan niet, dan weer alleen buiten getraind kon worden (zie ook TC 21-03-2021). Dit maakte deze examen des te meer bijzonder; de laatste vond plaats in 2019!

Sensei Bob de Gast, Marco Beekman, en Shihan Fred Schonenberg waren vanuit Julianadorp gekomen om het examen te overzien, bijgestaan door de Texelse zwartbanders Ivo Zoetelief, John Zuidema en Jena EdwardsHoewel het om een gewoon examen ging, hield men ook rekening met het feit dat de karatekas pas sinds een maand weer normaal mogen trainen. “Het was ook een moment om te ijken op welke niveau iedereen is” aldus trainer Fred Schonenberg. 

De examens worden tegelijk afgenomen waarbij om de beurt, van laag naar hoog, de karatekas gradueren. Na bijna 2 uur examens afnemen konden de trainers tevreden naar huis, en ja, ze konden ook horen dat het einde van de coronamaatregelen in zicht is..

De volgende leden zijn geslaagd: 1ste RODE SLIP: Rayen Ismael -2de RODE SLIP: Isa van der Star en Finn van der Star - RODE BAND: Roef Veltkamp - GELE BAND: Sean Meerzorg- 1ste ORANJE SLIP: Keara Dudink - ORANJE BAND: Wessel Timmermans en Sandra Verbeek, - 1ste GROENE SLIP: Sep Bergman en Zoë Bomans - GROENE BAND: Sarata Ouedraogo - BLAUWE BAND: Jacco van de Ree en John Timmermans - BRUINE BAND: Sophie Brasseur.

Er wordt op dinsdag en vrijdag in de sporthal getraind, om 17:30 (tot~12jaar) en 18:30 (>12 jaar). Geïnteresseerden kunnen gratis twee keer mee doen. Opgeven kan ook bij shimatexel@gmail.com.