Plannen nieuwbouw ter inzage

Er worden binnenkort meerdere ontwerpbestemmingsplannen ter inzage gelegd voor de bouw van nieuwe woningen op het eiland.

Het gaat om het ontwerpbestemmingsplan voor de 32 nieuwe woningen op de plek van de Drijverschool in Den Hoorn en het ontwerpbestemmingsplan voor de 39 nieuwe woningen op het voetbalveld aan de Trompstraat in Oudeschild. Het plan voor Den Hoorn ligt vanaf komende maandag zes weken ter visie bij de gemeente, het plan voor Oudeschild gaat vanaf maandag 28 februari voor zes weken ter inzage. Wethouder Hennie Huisman (wonen) verwacht dat de nieuwe bestemmingsplannen in het derde kwartaal van dit jaar door de gemeenteraad vastgesteld kunnen worden zodat planologisch de weg wordt vrijgemaakt voor de nieuwe huizen. In Den Hoorn speelt momenteel het verhaal dat er op basis van de Natuurbeschermingswet eerst nog extra ecologisch onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen en huismussen in het voormalige schoolgebouw voordat dat kan worden gesloopt. Dat proces heeft geen invloed op het proces om het bestemmingsplan van het schoolterrein aan de Naalrand aan te passen.

Beide locaties in Oudeschild en Den Hoorn zijn onderdeel van de zeven woningbouwplannen die momenteel versneld door de gemeente worden uitgevoerd. In totaal gaat het om 171 woningen, waarvan 87 sociale huurwoningen. Een derde ontwerpbestemmingsplan binnen het geheel (voor vier woningen aan de Stolpweg in Den Hoorn) is woensdagavond tijdens de raadsvergadering gewijzigd vastgesteld. Dat plan lag van 28 september tot 8 november ter visie wat één zienswijze en drie reacties opleverde. Dat leidde tot een kleine aanpassing in de tekst. Dat plan gaat nu nog een keer naar de provincie voor een reactie en wordt daarna als vastgesteld bestemmingsplan nog een keer zes weken ter inzage gelegd. 

Dan zijn er ook ontwikkelingen bij de locatie van de gesloopte Kompasschool aan de Molenstraat in Den Burg. Daar worden binnenkort elf woningen in de markt gezet (volgens het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en wordt eind februari het groen rond het voormalige schoolterrein weggehaald. De resterende drie van de zeven versnelde woningbouwplannen (42 woningen in De Cocksdorp, 28 woningen achter de Bijenkorf in Oosterend en 15 woningen op het Erf van Burg in De Tuunen) volgen later.

In Oosterend zijn ontwikkelingen voor 18 nieuwe huizen aan de Kotterstraat op de plek van De Akker (geen onderdeel van de zeven versnelde plannen). Daar moet momenteel eerst de bestemming worden aangepast (van school naar woningbouw). Dat plan ligt vanaf komende dinsdag ter visie bij de gemeente.