De leden van de band van het Steely Band Tribute
De leden van de band van het Steely Band Tribute

Steely Dan Tribute

Een twaalfkoppige Texelse band brengt op 26 en 27 februari een speciale Steely Dan Tribute. Op het podium in De Compagnie in Oudeschild spelen ze een greep uit het repertoire van de Amerikaanse 70's popgroep van Donald Fagen en Walter Becker.

Een tribute aan Steely Dan stond al jaren op de bucketlist van initiatiefnemer en toetsenist Michiel Pam. ‘In 2020 is een club Texelse muzikanten gevormd en zijn we aan de slag gegaan. De meesten hebben – in diverse settings – al vaker samengespeeld, dus een muzikale klik was er gelijk’, vertelt Michiel. 


Steely Dan gooit in muzikale kringen al jaren hoge ogen, maar ze maken geen average popnummers. Het grote publiek kent de band voornamelijk van hits als Reelin’ In The Years, Ricky Don’t Loose That Number, Kid Charlemagne en Babylon Sisters. 

Mooie uitdaging

"Steely Dan hoor je niet vaak op de radiozenders, maar het zijn prachtige nummers. Voor ons vormt dit repertoire een mooie uitdaging. Het klinkt "makkelijk", maar er zitten veel jazzinvloeden en lastige maatwisselingen in.’ Michiel vervolgt: ‘De coronapandemie gooide ook bij ons roet in het eten. Vlak voor de eerste lockdown zouden we gaan optreden, maar dat is nu bijna 1,5 jaar later geworden. Gelukkig mag het nu wél en heeft Ad Harman van De Compagnie zijn podium beschikbaar gesteld. Het wordt één groot feest!"

De eerste set wordt gespeeld door de upcoming band van de Texelse Roos Tijssen. De band noemt zichzelf – speciaal voor deze gelegenheid – Het Voorprogramma. Roos studeert aan het ArTEZ conservatorium in Enschede en neemt haar eigen muzikanten mee. Gitarist Bence Tijssen maakt bovendien deel uit van het Steely Dan project. Het Voorprogramma verrast het publiek met Indie-pop, zoals Seven Days van Sting.

Optredens

Op zaterdag 26 februari starten de optredens vanaf 20.00 uur. Op zondag 27 februari gaan de bands vanaf 14.00 uur het podium op. De entree is GRATIS.

Voorbehoud: bij eventuele coronabesmettingen wordt het weekend verplaatst naar 26/27 maart.

Muzikanten

De Texelse Steely Dan Tribute band bestaat uit: Zang: Claudia Reij, Roland Bisschop, Mariëlle Driehuis, Liesbeth Rijkers. Drums: Marcel Buijsman. Basgitaar: Lucas Tijssen. Gitaar: Orpheo Oostveen, Bence Tijssen. Toetsen: Michiel Pam. Blazerssectie: Marco van Sambeek, Heidi Amende en Carst Komdeur.