Zware avond voor top van klaverjasclub

Klaverjassers Lieuwe van der Veen en Carlo Bos haalden al weer hun derde ronde-overwinning van dit seizoen binnen. De top van het klassement beleefde een moeilijke avond, waardoor de hele top vijf in elkaar schoof. John Vlaming en Eric Jan Geus houden wel de leiding vast. 


Lieuwe van der Veen en Carlo Bos hadden een ware raketstart met een opening van 1978 en 2209 punten. Daarna moesten de heren wat gas terugnemen. Zij haalden een score van 7138 punten. Van der Veen en Bos deden hele goede zaken in het algemeen klassement en staan na deze rondewinst op een tweede plaats in het algemeen klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan zijn bezig aan een opmars in het klassement. Deze keer haalden zij een keurige tweede plaats binnen met 6867 punten. Een score die zonder uitschieters tot stand kwam. Zij stijgen weer twee plaatsen in het klassement en staan nu op de zevende plaats. 

Truus Witte en Corry van der Slikke – toch twee zeer geroutineerde klaverjassers – zaten tot nu toe in de hoek waar de klappen vallen. Het nieuwe duo had de kaarten bepaald niet mee. Deze avond lukte het eindelijk eens wel en stopte de teller bij 6603 punten, de hoogste score van de dames in dit seizoen. Zij zijn daarmee de rode lantaarn nog niet kwijt, maar de concurrenten onderin zijn gewaarschuwd…zij komen er aan. Jos Veeger en Theo Stoelinga pakten de vierde plaats met 6514 punten. Daarmee handhaafden zij zich op de achtste plaats. Het gemiddelde was met 6312 punten een stuk hoger dan vorige week. Er werden 26 marsen gespeeld.

Omdat de top van het klassement niet op dreef was, werden de verschillen bovenin alleen maar kleiner. Vlaming en Geus leiden nog, maar zien Van der Veen en Bos met 240 punten achterstand dichtbij komen. Bos en Eelman moesten een plaatsje inleveren maar staan nog maar 362 punten. Ook de nummers vier en vijf staan minder dan 1000 punten achter, dus de spanning is nog groot.