Eva van der Linde.
Eva van der Linde. Foto: Aangeleverd

Eva van der Linde Noord-Hollands kampioen en reserve kampioen

Eva van der Linde uit De Cocksdorp is afgelopen weekend Noord-Hollands kampioen geworden met haar hengst Monte Carlo Texel.

Het was afgelopen weekend de beurt aan de Waddenruiters om te knallen op de Noord-Hollandse kampioenschappen. Eva van der Linde verscheen met twee jonge paarden aan de start in de klasse L2 en wist daar een zeer opvallende prestatie neer te zetten. Met de hengst Monte Carlo Texel stuurde zij naar een score van 69,58 procent en wist daarmee regiokampioen te worden. 


Met het tweede paard Midknight Texel reed zij naar een score van 68,75 procent en plaatste zich direct achter haar andere paard als reserve kampioen van Noord-Holland. Monte Carlo Texel mag dankzij zijn beste beentje voor gaan zetten op de Nederlandse kampioenschappen dressuur die van 5 tot en met 8 mei in Ermelo worden gehouden.

Imme Schraag verscheen met Mick RZ aan de start in de klasse L1 en wist daar na een nette proef een score neer te zetten van 68,33 procent waarmee zij reserve kampioen werd. Ook zij mag naar het NK in Ermelo. Vierde werd in deze klasse Britt Kikkert met Dark Knight Texel met 67,75 procent. 


Bij de B-paarden was Julia Esselman met de jonge merrie Nice Corofina Texel lekker op dreef. Zij reed met een score van 68,16 procent naar een derde plaats toe en mag zich eveneens gaan bewijzen op het NK. Tot slot reed Beau Kroonder met Jazz Boy in de klasse Z2 naar een score van 62,54 procent en werd daarmee derde in deze klasse.