Opgelucht en heel blij met de overwinning komt Denise over de streep in Brussel.
Opgelucht en heel blij met de overwinning komt Denise over de streep in Brussel. Foto: Alain Vandepontseele

Vreugde bij Denise na eerste plaats in Brussel

Een grote lach op het gezicht van Denise Betsema als ze zondag de finish passeert van de laatste X2O-cross in Brussel.

Een eerste plaats en dat deed haar veel goed na een paar mindere weken waarin ze het WK veldrijden miste en gewond raakte aan haar hand. Het was daardoor vorige week even spannend of Denise afgelopen weekend wel in actie kon komen, maar het was met succes: zaterdag werd ze derde in de Superprestige in het Belgische Gavere (en daarmee tweede in de eindstand) en zondag was een topdag in Brussel. Meteen vanaf de start zat alles mee voor de Texelse waardoor ze meteen aan kop lag en die positie niet meer afstond. 


Denise profiteerde maximaal van een uitglijder van Lucinda Brand in de eerste ronde, toen zij op weg was om Denise te achterhalen. De uitglijder betekende een achterstand van 15 seconden die Brand niet meer goed kon maken en uiteindelijk zou oplopen tot bijna een halve minuut aan de finish. De eindoverwinning van Brand in de X2O-klasse kwam er niet door in gevaar, maar voor het moreel van Denise was de overwinning een opsteker. De laatste keer dat zij eerste was geworden dateerde alweer van 24 oktober 2021 in de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Zonhoven. 


De Texelse stond van alle wedstrijden die zij afgelopen seizoen reed slechts een keer of vijf niet op het podium. Ze begon het seizoen met vier overwinningen kort achter elkaar (Lokeren, Bredene, Ruddervoorde en Zonhoven) en daarna werden het vooral tweede en derde plaatsen. Ze had de pech onfortuinlijk te zijn bij het EK (vijfde), het NK (zesde) en het WK moest ze missen vanwege ziekte. Het veldrijseizoen kent nog twee wedstrijden, maar die maken geen deel meer uit van een klassement.