Menno Schuijl en Stephan Wolfgang.
Menno Schuijl en Stephan Wolfgang. Foto:

IBS gaat samen met Taylor Groep

Installatiebureau IBS/Oele/Schoo aan de Abbewaal in Den Burg is gefuseerd met de Taylor Groep in Den Helder.

Dat heeft IBS/Oele/Schoo bekendgemaakt. Volgens directeur Menno Schuijl moet de fusie zekerheid bieden voor de toekomst en zekerheid voor de continuïteit van het bedrijf. Regelgeving en technische ontwikkelingen leiden er volgens hem toe dat er beter kan worden samengewerkt om de kennis te verbreden dan om individueel te blijven werken. “Deze stap zorgt ervoor dat ontwikkeling, professionalisering en kwaliteit een nog grotere impuls krijgen.” IBS en de Taylor Groep zijn geen onbekenden van elkaar; de twee bedrijven werkten in de praktijk al geregeld samen. De Taylor Groep is ook geen onbekende op het eiland; het bedrijf werkt al een tijd mee aan de nieuwbouw en verbouw van de Gollards in Den Burg. 

Volgens Schuijl blijft het installatiebureau, waar 34 mensen werken, gevestigd aan de Abbewaal en blijft het ook de naam IBS/Oele/Schoo dragen. Schuijl blijft zelf voorlopig nog werkzaam bij het bedrijf. Directeur Stephan Wolfgang van de Taylor Groep noemt het een aanwinst dat IBS/Oele/Schoo bij de Taylor Groep komt. De bedrijven kunnen zich volgens hem gezamenlijk verder inzetten op de toekomst van de installatietechniek en het opleiden van nieuwe medewerkers. IBS en Taylor zijn beide leerbedrijven en hebben beide de ervaring dat het soms lastig is om nieuwe mensen te vinden, terwijl er nu en in de toekomst veel werkgelegenheid is. 


IBS ontstond in 1978 toen Piet Schuijl het toenmalige Electrohuis Bakker van zijn schoonvader Martin Bakker voortzette. In 1989 kwam Oele (loodgieter) erbij, in 1992 Schoo (centrale verwarming) en in 2002 het loodgietersbedrijf van Dries Veltkamp. Het bedrijf is sinds 1992 aan de Abbewaal gevestigd. Het is actief voor onder meer vakantieparken, particulieren, aannemers, overheden en Woontij. Taylor is op diverse fronten werkzaam in de gehele Kop van Noord-Holland. Volgens Schuijl is IBS nu uit handen van de familie Schuijl, maar hij verwacht dat het op de juiste manier wordt voortgezet dankzij de sterke verhouding van het bedrijf met de Texelse gemeenschap.