De auto schoot vanaf de weg over het fietspad richting het weiland.
De auto schoot vanaf de weg over het fietspad richting het weiland. Foto: Inter Visual Studio

Onderzoek naar ongeval met auto over de kop

De politie doet onderzoek naar de auto die zaterdagmiddag van de Nieuwlanderweg geraakte, over de kop sloeg en in het weiland naast de weg belandde. Dat was ter hoogte van de Burgerdijk nabij Den Burg. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en ook naar de vraag wie er eigenlijk achter het stuur zat. Er zaten drie mannen in de wagen; een 43-jarige man uit Rotterdam, een 31-jarige man uit Hoorn en een 36-jarige man uit Nijmegen. 


Twee van hen moesten voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis. Beide ambulances op het eiland rukten uit voor de hulpverlening. De politie bekijkt onder meer met welke snelheid de mannen gereden hebben. De wagen schoot over het fietspad langs de Nieuwlanderweg en vloog ook over de sloot tussen het fietspad en het naastliggende weiland. Er geldt ter plekke een snelheidslimiet van maximaal 60 kilometer per uur. 


Het geheel leidde in de reacties op Facebook tot veel opmerkingen over de snelheid waarmee de auto gereden zou moeten hebben. De auto reed in de richting van Den Burg.