Wat ik zeggen wou

Jan Drijverschool


In de Texelse Courant van vrijdag 4 en dinsdag 8 februari ontbrak een niet onbelangrijk bericht dat de Helderse Courant van zaterdag 5 februari wél had bereikt. Namelijk dat de sloop van de oude Jan Drijverschool is uitgesteld, met als gevolg dat de nieuwbouw voor starters en sociale huur opnieuw is uitgesteld.

De oorzaak zou liggen bij mussen en vleermuizen. Mochten zij bewoners van de oude school zijn, dan geeft sloop – en dat klinkt heel begrijpelijk – veel onrust bij deze dieren. Maar kunnen we dat uitstel wel in de denkbeeldige schoentjes van die dieren schuiven? Zijn er geen andere redenen? Waarom komen ze daar nu pas achter, terwijl de school al zo lang leeg staat? 

Het wantrouwen is groot. Triest klinken de reacties van de jongeren met bouwplannen: “We wisten wel dat er om een of andere reden weer uitstel zou komen...”

En het zijn juist die jongeren die ervoor knokken dat er nog iets overblijft van het dorp waar ze zijn opgegroeid. Den Hoorn, ons dorp, dat in een rap tempo in een dorp zonder ziel verandert. De huizen zijn onbetaalbaar geworden. Huizen waar niet echt wordt gewoond, maar die worden gebruikt om in vastgoed te investeren. Een schaamteloze hobby in een tijd waarin zoveel woningnood is. En zeer tegendraads wat betreft de klimaatbeheersing.


Nel Rommets,

Den Hoorn


Naschrift redactie:

Dat dit bericht niet eerder de Texelse Courant haalde, komt doordat we de informatie niet compleet hadden. Inmiddels wel, het artikel staat op pagina 11. Kern van het stuk is dat het onderzoek naar mussen en vleermuizen (volgens de gemeente) de sloop wel vertraagt, maar dat heeft geen consequenties voor de voortgang van het totale project. Het ligt dus blijkbaar anders dan de kop "Woningbouw in Den Hoorn loopt flinke vertraging op" boven het artikel in de HC.