Klaverjasclub

Den Burg gestart


Klaverjasclub Den Burg heeft de competitie weer hervat. Op de eerste avond na de lockdown toonden Tiny Zwaneveld en Piet Moree vormbehoud door de zevende speelronde te winnen. John Vlaming en Eric Jan Geus blijven aan de leiding in het klassement, maar de verschillen zijn nog niet groot. Ook de strijd om het Texels kampioenschap zal op vrijdag 25 februari 2022 worden hervat.


Alle leden zijn blij dat de competitie weer hervat kan worden. Na de tweede lockdown had iedereen de moed al een beetje opgegeven. Maar het ziet er toch nog naar uit dat er “een soort halve competitie” gespeeld kan worden dit jaar.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree waren in deze “heropeningsronde” goed op dreef. Alle vier de spellen werden gewonnen. Het was vooral aan de laatste ronde te danken dat de score nog boven de 7000 punten kwam. In die ronde haalden zij 2138 punten. De totaalscore was 7225 punten. Daarmee stijgen Zwaneveld en Moree van zes naar drie in het algemeen klassement. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos werden tweede met 6820 punten. Na een ijzersterke opening van 2035 waren de andere scores allemaal min of meer modaal. Van der Veen en Bos blijven op de vijfde plaats in het klassement. Frans Bos en George Eelman deden hele goede zaken in het algemeen klassement door derde in deze speelronde te worden. 


Eelman en Bos slagen er in dit jaar constant hoge scores neer te zetten. Deze keer haalden zij 6770 punten in (al weer) vier gelijkmatige winstpartijen. Eelman en Bos blijven tweede in het klassement maar liepen wel flink in. John Vlaming en Eric Jan Geus werden vierde, maar wel op een flinke achterstaan. Zij haalden 6191 punten en moesten dus bijna 600 punten inleveren. Wel haalden Vlaming en Geus hun marsengemiddelde flink op door er deze ronde vijf te spelen. Petra Brands en Piet Kikkert werden vijfde met 6140 punten. Er leek deze avond meer in te zitten, maar door botte pech ging het in het laatste spel flink mis. Brands en Kikkert blijven zesde. Het gemiddelde was 6138 punten, het laagste tot nu toe in dit seizoen. Er werden 21 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement behouden Vlaming en Geus de leiding, met 363 punten voorsprong op Eelman en Bos. Zwaneveld en Moree staan nu 3e op 1476 punten.

Het Texels kampioenschap zal worden hervat op vrijdagavond 25 februari. De vermoedelijke aanvangstijd is – zoals gebruikelijk – 20:00 uur. Mochten de openingstijden van horecagelegenheden niet versoepeld worden, dan wordt het mogelijk 19:00 uur. Het is de bedoeling om de volle vijf ronden van het kampioenschap te spelen. Daar komt het bestuur op 25 februari nog nader op terug.