Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Plan: bruikleenbedden alternatief voor verdreven chalets Driehoek

Bied tien chalethouders die weg moeten van chaletpark De Driehoek tijdelijk en persoonsgebonden een nieuwe plek bij De Koog en benut daarvoor ongebruikte bedden die De Krim in bruikleen wil afstaan.


Een motie van die strekking, op initiatief van GroenLinks, mogelijk met steun van andere partijen, wordt komende woensdag voorgelegd aan de politiek, tijdens de laatste zitting van deze gemeenteraad.

De chalethouders stuurden 15 december een noodkreet aan de politiek. Dit leidde tot de raadsvraag of het college bereid is wat aan dit probleem te doen. B en w antwoordden dat ze binnen de bestaande regels hiervoor geen middelen hebben. Het zat Rikus Kieft van GL niet lekker. “Investeerders met het grote geld zien op parken zoals De Driehoek kans geld te verdienen, over de ruggen van mensen met een chaletje. Je ziet het langs de hele kust. Maar we moeten niet willen dat zoiets op Texel gebeurt. Laten we als raad, in ieder geval uit een gevoel van compassie, een signaal afgeven tegen deze ontwikkeling.”


De chalethouders hebben zelf al een plek gevonden waar ze terecht kunnen. Op het kampeerterrein van Jan van Asselt nabij De Koog. Kieft: "Daar mogen een stuk of tien, elf chalets staan. Probleem is dat de bedden ontbreken. Maar er is ook een oplossing: De Krim is bereid zo'n dertig van de duizend ongebruikte bedden hiervoor in bruikleen te geven. En ze terug te nemen op het moment dat ze niet meer voor bruikleen worden gebruikt. We denken aan een tijdelijk uitsterfregeling. Een beperkte periode en persoonsgebonden.” 

Op de foto de beoogde plek voor de chalets.