Bloemen en felicitaties voor Ann Roeper.
Bloemen en felicitaties voor Ann Roeper. Foto: Jeroen van Hattum

Ann Roeper 40 jaar bij gemeente

Ze begon begin jaren tachtig bij financiën en werkte sindsdien op tal van afdelingen binnen het gemeentehuis.

Ann Roeper uit Den Burg vierde afgelopen dinsdag haar 40-jarig jubileum bij de gemeente en dat lieten de collega's niet ongemerkt voorbijgaan. Op de afdeling financiën begon ze destijds achter een boekhoudmachine en dat was halve dagen, waardoor er ruimte was om andere afdelingen te ondersteunen. 

Dat leidde onder meer langs de afdeling onderwijs (waar ze de salarisadministratie van de basisscholen deed), de afdeling recreatie (waar ze de lange-termijn-agenda bijhield), kabinetszaken, voorlichting en personeelszaken. Ze is vanuit kabinetszaken, waar ze begon onder Rom van Schaik en nu zelf de scepter zwaait, een vaste en onmisbare kracht als Texelaars een koninklijke onderscheiding krijgen. De bijeenkomsten zijn altijd tot in de puntjes geregeld. Hetzelfde geldt voor de jaarlijkse herdenkingen begin mei waarvoor ze het 4/5 Mei Comité Texel assisteert. Vanaf het secretariaat staat ze haar collega's op diverse fronten bij.

Ze voert verder wekelijks de gemeentelijke bekendmakingen op www.overheid.nl in, werkt samen met de gemeentebodes en Ann staat binnen de gemeentelijke organisatie bekend als de collega die zich ontfermt over kwesties of vragen waar even extra de tijd voor genomen moet worden. Een klus die ze ook altijd graag op zich neemt om zaken tot een goed einde te brengen.