De nalatenschap van Han Witte van Bloemwijk, hier met één van zijn succesvolle koeien, is inzet van een familietwist over het eigendom van de hoeve en gezinscamping.
De nalatenschap van Han Witte van Bloemwijk, hier met één van zijn succesvolle koeien, is inzet van een familietwist over het eigendom van de hoeve en gezinscamping. Foto: A.C. Slaman-Witte

Bloemwijk inzet van familietwist

Algemeen

Bloemwijk is inzet van een hooglopend geschil tussen de erfgename(n) van Han Witte en de achterneef van de weduwe. De familietwist draait rond de rechtsgeldigheid van een koopovereenkomst over Bloemwijk. Het eigendom daarvan blijkt een pion in meer kwesties.

Een handtekening met verstrekkende gevolgen

Han Witte van Bloemwijk overleed ruim twee jaar geleden. Hij liet het vruchtgebruik van de hoeve en de gezinscamping aan het Gerritslanderdijkje na aan zijn weduwe Jopie Kesting. In 2020 tekende ze een levenstestament, onder meer om te voorkomen dat ze onder curatele zou worden geplaatst of haar goederen onder bewind zouden worden gesteld. Daarbij machtigde ze haar achterneef Kevin van Nieuwkoop en zette ze de erfgenamen (neven) van Han Witte op afstand. Nadien trok ze die machtiging weer in, volgens de achterneef na inmenging door de erfgenamen van Witte.