Het fietspad tussen de Grensweg en de Ploegelanderweg en de Tureluurweg blijkt op de nominatie te staan om te verdwijnen.
Het fietspad tussen de Grensweg en de Ploegelanderweg en de Tureluurweg blijkt op de nominatie te staan om te verdwijnen. Foto: Gerard Timmerman

Ondernemers tegen opheffen fietspad

Algemeen

Een nieuw fietspad van beton over de Monnikenweg. Dat maakte de gemeente vorige week bekend. Nu blijkt dat Staatsbosbeheer en de gemeente betrokkenen en belanghebbenden hebben gepolst over een plan om het bestaande asfalt fietspad (onder meer de Tureluurweg) tussen de Grensweg en het fietspad Botgrasweg op te heffen.

Dat geeft de nodige complicaties. Het nieuwe fietspad Monnikenweg (gepland in 2023) stuit op bezwaar van recreatiepark De Luwe Hoek en ondernemers van de Grensweg zijn fel gekant tegen het verdwijnen van fietspad de Tureluurweg

Er zouden meerdere argumenten zijn om het fietspad op te heffen. Marc van den Berg, namens de ondernemers. “SBB geeft aan de Tureluur verder te willen vernatten. Dat zou een positieve werking op de stikstofhuishouding hebben. Langs het fietspad lopen enkele stukjes kwetsbaar natuurgebied, om het fietspad te verbreden moeten daar langdurige en ingewikkelde procedures voor worden gevoerd. En, maar dat is een vermoeden, de grond onder het fietspad is wellicht nodig voor compensatie van de aanleg van andere fietspaden.”

De..