Na afloop moest Denise bij de EHBO haar geblesseerde hand laten verbinden.
Na afloop moest Denise bij de EHBO haar geblesseerde hand laten verbinden. Foto: Sporza/ VTM

Blessure Denise na valpartij

Denise Betsema heeft zondag bij de Krawatencross in Lille verwondingen aan haar hand opgelopen na een pittige valpartij in de eerste ronde. Ze kwam hard ten val tegen een hek langs het parcours, terwijl ze bezig was een kleine achterstand op koplopers Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado goed te maken. Vervolgens moest ze op het zware parcours met een pijnlijke hand de schade proberen te beperken. Ze eindigde uiteindelijk op karakter op de zevende plaats. De wedstrijd zelf werd gewonnen door Brand, gevolgd door Annemarie Worst en Alvarado. Denise eindigde op 2:24 minuten. Na afloop liet ze zich medisch behandelen aan haar hand. Volgende week zondag 13 februari is in Brussel de laatste wedstrijd om de X2O-trofee waar ook tijdens de Krawatencross om werd gereden. Het is voor Denise te hopen dat de blessure meevalt, zodat ze haar tweede plaats in het totaalklassement van de X2O-trofee en zaterdag de tweede positie in het Superprestige klassement kan verdedigen.