Regen, modder en plassen zondag tijdens de Turfveld Wintercross.
Regen, modder en plassen zondag tijdens de Turfveld Wintercross. Foto: Willem Sangers

Regen en blubber tijdens boscross

Crosslopen in de zeikende regen over blubberige paden. Je moet er maar zin aan hebben. Toch nog 23 hardlopers deden mee aan de Turfveld Wintercross.


Jordy Vinke liep eerst om de plassen heen, maar besloot later gewoon rechtdoor te gaan. Dat leverde hem bij de 8 km de eerste plaats op in 32:25. Ruim twee minuten boven zijn persoonlijk record, een teken dat de omstandigheden verre van ideaal waren. Hessel Arensman had het wat lastiger in de derde ronde, maar finishte knap als tweede in 34:29. Net voor Florian Julius, die als derde over de streep kwam in 34:51.

Coen Schoonheden was het snelst op de 5,4 km en liet 23:47 noteren. Carmen van der Werff eindigde als tweede in 26:46. Dat het een internationaal loopgezelschap betrof, bewees Olaf Ortman uit Oberhausen (D) die als derde over de meet kwam in 31:02

Na de coronapauze  waren er lopers die ervoor kozen om een ronde van 2680 meter te lopen en zo langzaam in het ritme te komen. Ook gezien de nattigheid geen gekke gedachte. Berber van der Duim hield genoeg over om te sprinten en liet de klok stil staan op 14:06. Jan Zijm zag na een ronde dat het goed was en klokte 14:34. Ten slotte kwamen Piet Bakelaar en Laurien Bakker als derde gezamenlijk over de meet in 15:49. Niemand hield zijn of haar kleren droog en de kleding zat onder de modderspatten. Ondanks dat was er toch over het algemeen een opgelucht gevoel dat er weer gelopen kon worden.

Zondag 13 februari  is er weer een Turfveld Wintercross, hopelijk met beter weer.