De kandidaten op de kieslijst van het CDA.
De kandidaten op de kieslijst van het CDA. Foto: CDA Texel

CDA: Wethouder laten solliciteren bij de raad

De leden van het CDA Texel hebben de kieslijst en het verkiezingsprogramma samengesteld. Die zijn goedgekeurd door het landelijke CDA. 


Met nieuwe gezichten wil CDA Texel hoge gooien met de verkiezingen. Belangrijke punten voor het CDA zijn, zoals voor vele partijen, woningbouw. Daarbij ziet het CDA in de uitvoering een belangrijke en veel grotere rol voor de gemeente.

CDA Texel wil dat maximaal één kanjer project per raadsperiode wordt uitgevoerd om zo de kosten beter in de hand te kunnen houden. "Er staan veel extra uitgaven op stapel hier dient zorgvuldig mee omgegaan te worden, CDA is niet voor niets een rentmeesterschap partij."

Kwaliteit van gemeentebestuur staat ook hoog op de agenda. Het CDA stelt voor om tot een breed raadsakkoord te komen. "Dan heb je niet steeds de oppositie en de coalitie in conflict, maar kun je je aandacht richten op goede oplossingen. We willen de wethouders zelfs laten solliciteren bij de gemeenteraad."


Wat doet een partij zonder steun van de burgers? "Hier ligt een schone taak om het vertrouwen van de burgers te vergroten en te luisteren naar burgers. Er zullen besluiten genomen moeten worden die niet altijd even leuk zijn voor iedereen. Dat hoort bij besturen, maar we willen niet steeds dezelfde winnaars zien. En we willen niet weglopen voor verantwoordelijkheid."


Kandidaten: 1. Niels Rutten, 2. Veronne Koot, 3. Thalia Houwing, 4. Mart van Troost, 5. Matijn Eelman, 6. Ewald Witte, 7 Jan Nico van der Ploeg, 8. Piet Hoogerheide, 9. Jan Willem Bakker, 10. Carla Schrama.