Het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg.
Het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg. Foto: Ton Zegers

Bergruimte Skool


De vijf basisscholen in Den Burg moeten gaan ruimen in de huidige eigen bergruimten met het oog op de naderende verhuizing naar ‘de Skool’ aan de Emmalaan in Den Burg.

Dat valt op te maken uit antwoorden van het college op vragen van D66 over de hoeveelheid opslagruimte in het nieuwe Onderwijscentrum. D66 stelde daar vragen over, nadat de partij was benaderd dat er te weinig opslagruimte in het nieuwe gebouw zou zijn. Uit antwoorden van de stuurgroep, die de bouw van de Skool begeleidt, aan burgemeester en wethouders blijkt dat er in het nieuwe gebouw in totaal beduidend minder bergruimte is dan de basisscholen nu nog elk in hun huidige gebouwen hebben, maar de stuurgroep wil niet spreken van een tekort.

De stuurgroep wijst erop dat er gebouwd is aan de hand van een Ruimtelijke en Functioneel Programma van Eisen dat de schoolbesturen hebben opgesteld en waarvoor de architect - in goede samenspraak - met de schoolbesturen verdere keuzes heeft gemaakt en besluiten heeft genomen.

Volgens de stuurgroep zien de scholen nu ook in dat niet alles mee kan naar de Skool en dat er opgeruimd moet worden. “Er moet ook omgezien worden naar opslagmogelijkheden elders op het eiland. Daarnaast wordt waar mogelijk nog extra bergruimte/kastruimte binnen de Skool gerealiseerd.” 

Volgens het college is er geen extra bouwruimte nodig voor meer opslagruimte en ook geen extra budget. Naar verwachting verhuizen de Thijsseschool, Vrije School Stella Maris, Kompasschool, De Fontein en de Jozefschool in het voorjaar naar het nieuwe schoolgebouw aan de Emmalaan.